Την άποψη ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά με ένα δίλημμα το οποίο λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Η πρόταση, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών, και επανέλαβε την πάγια θέση, δική του και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι το ελληνικό κράτος ποτέ δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε λύση περιέχει τον όρο Μακεδονία για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

«Βρίσκομαι στη θέση, ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ, να αναγκάζομαι να ψηφίσω “Όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως στη συμφωνία που έκανε μαζί του ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνούσαν σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, υποστηρίζοντας πως η διαβεβαίωση που είχε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές, όμως αυτό άλλαξε με τη διαβεβαίωση του Νοεμβρίου πως θα έρθει μετά τον Μάρτιο.

«Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου», σχολίασε.