Ότι αντάλλαξαν την ψήφο τους με τον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα, κατηγόρησε τους υπουργούς που έχουν εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Οι υπουργοποιηθέντες βουλευτές, ενώ είχαμε αποφασίσει να αποσυρθούμε, αυτοί δεν παρέδωσαν την έδρα τους, συνεπώς αντάλλαξαν την ψήφο τους με το να κρατήσουν την καρέκλα τους, εξήγησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε πως θα μπορούσαν να παραδώσουν τις υπουργικές θέσεις τους και ας ψήφιζαν μετά την κυβέρνηση.

Όσο για το γιατί δεν διαγράφονται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος οι βουλευτές Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις, που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είπε πως και οι δύο έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους εδώ και έναν χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2018. «Ο κύριος Ζουράρις είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ρίχνει αριστερή κυβέρνηση, αλλά δεν δίνει το όνομα της Μακεδονίας, ενώ ο κύριος Παπαχριστόπουλος είχε ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, άρα θα στηρίξει την κυβέρνηση και θα παραδώσει την έδρα του μετά».

Αρνήθηκε τέλος τις κατηγορίες πως το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στημένο.