Το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πλέον επίσημο μετά την αποχώρηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου, την αποχώρησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας αλλά και την ανακοίνωση πως οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα διαγραφούν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσοι ανταλλάξουν την ψήφο τους με κυβερνητική θέση και συμπλήρωσε ότι θα καταψηφίσει ο ίδιος, η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσικής.

Ο ίδιος άφησε αιχμές και για δύο στελέχη του κόμματός του, την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη. «Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, «η κ. Κουντουρά με είχε ενημερώσει ότι θα λείπει σε αποστολή, αλλά ξέχασε το τηλέφωνό της στον αστυνομικό της. Κάποιοι δεν ήταν καν βουλευτές. Αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην κυβέρνηση. Κάποιον που τον κάνεις υπουργό και σε εγκαταλείπει πρώτος, δεν μπορεί ο εταίρος σου να τον κρατήσει. Μιλάω για τον κ. Κόκκαλη και την κα. Κουντουρά.

Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει στο υπουργείο Τουρισμού, έγινε υπουργός πετυχημένη εξαιτίας των ΑΝΕΛ. Και τον Κόκκαλη, εγώ τον έκανα υπουργό, ελπίζω τώρα που είναι στην Κίνα να διαβάσει για τη θεωρία του πολέμου και να δει ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι πιστός στις αρχές σου».