Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στους προϊσταμένους των εφοριών έδωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ενώ παρείχε εξηγήσεις και για τη νέα διαδικασία επιλογής των ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του Κράτους.

Ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν κάνει κομματικά παιχνίδια και αναφερόμενος στους νέους αυστηρούς τριμηνιαίους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που θα βάζει εφεξής στους προϊσταμένους εφοριών το υπουργείο Οικονομικών, τόνισε πως η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ήταν αναγκαία, καθώς με το παλαιό σύστημα η αξιολόγηση των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του υπουργείου Οικονομικών απαιτούσε την παρέλευση 12μηνου.

Αναφορικά με την τροπολογία για την επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του Κράτους, η οποία παραβλέπει την υποχρέωση συνέντευξης στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού ο υφυπουργός τόνισε πως ήταν επιβεβλημένη καθώς σήμερα το υπουργείο καλείται να διεξάγει ελέγχους με προσωπικό 230 ατόμων. Με το νέο σύστημα απλουστεύεται η διαδικασία καθώς εάν υπάρχει διετής εμπειρία σε ελεγκτικό κέντρο δεν χρειάζεται συνέντευξη από τον εφοριακό υπάλληλο.