Στο χειρότερο και το πιο τοξικό τέταρτο μνημόνιο μπήκαμε τον Αύγουστο που μας πέρασε, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον  τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε μάλιστα ότι το μνημόνιο αυτό θα διαρκέσει μέχρι το 2060, όταν ρωτήθηκε για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι όταν η πραγματικότητα απέχει από την προπαγάνδα στον βαθμό που βλέπουμε σήμερα, τότε συνειδητοποιείς ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για το δικό του πολιτικό σχέδιο, λέγοντας πως ετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές και για τις ευρωεκλογές ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν αποκλείει κανέναν από συνεργασίες αλλά θέλει να ξεφύγει από τον παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας.

«Όποιος θέλει να έρθει να συζητήσουμε αν συμφωνήσουμε στο 70% θα συμπορευτούμε. Δεν θα κάνουμε συμμαχία στη βάση του να εκλεγούμε αλλά του αν συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον τόπο. Δεν μας αφορούν οι συνιστώσες που έχουμε δει στο παρελθόν να συγκλίνουν για να εκλεχθούν», συμπλήρωσε.

Είπε τέλος ότι αν είχε την υποστήριξη του Τσίπρα μέχρι το τέλος θα είχε επιτευχθεί η αναδιάρθρωση χρέους αλλά ότι εκείνος αποφάσισε ότι θα τα βρει με τη Μέρκελ στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός τρίτου μνημονίου.