Μπακογιάννης: Η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη για τα Άτομα με Αναπηρία

Επίσκεψη στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:24
11/12/2018
Μπακογιάννης: Η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη για τα Άτομα με Αναπηρία
3
loading

Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα Άτομα με Αναπηρία.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα από τα 24.000 πεζοδρόμια, μόνο τα 8.000 έχουν υποτυπώδεις ράμπες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα τις μετακινήσεις τους στο κέντρο και τις γειτονιές.

Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των πεζοδρομίων που διαθέτουν ράμπες και αυτές να είναι απολύτως λειτουργικές. Ράμπες σε πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος ελεύθερης ζώνης -όπως ονομάζεται- τουλάχιστον 1,5 μέτρο, χωρίς εμπόδια από τραπεζοκαθίσματα ή άλλες παρεμβάσεις οι οποίες δυσκολεύουν την διέλευση ή την καθιστούν αδύνατη.

Στο σχεδιασμό του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι εκτός από τις διαπλατύνσεις και η χάραξη ολοκληρωμένων διαδρομών για πρόσβαση στην πόλη των Ατόμων με Αναπηρίες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε σημεία άμεσου ενδιαφέροντος, όπως είναι τα νοσοκομεία και άλλες δομές που θεωρούνται βασικής προτεραιότητας.

Επίσης, η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Δηλαδή η ψηφιακή αποτύπωση των διαδρομών με χάρτες και χρονομέτρηση αποστάσεων.

Παράλληλα, με μηχανισμούς ειδοποίησης στα σημεία όπου εμποδίζεται η μετακίνηση και η πρόσβαση, θα μπορεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις κλήσεις που κατέγραψε η Δημοτική Αστυνομία το 2017, το 11% περίπου, αφορούσε παράνομη στάθμευση σε ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Σημαντική θα είναι και η καθιέρωση του Δημοτικού Διαμεσολαβητή για τα Άτομα με Αναπηρία που θα έχει μοναδική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν και θα έχει απευθείας συνεργασία με τον Δήμαρχο.

«Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με μια πόλη με εσωτερικά σύνορα ή με "αόρατους" ανθρώπους» είναι η θέση του Κώστα Μπακογιάννη, αφού -όπως λέει- καθρέφτης κάθε κοινωνίας είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πιο ευάλωτα μέλη της, ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας όπου η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Zack GARYFALOU

    Καθε φορά που ερχομαι στην Αθήνα φεύγω με σπασμένο σκούτερ, από τα πεζοδρόμια, δρόμους και ''ραμπεs'', μου κοστίζουν μεταξύ 1000 έως 2000 Ευρώ έκαστον, δίχως να υπολογίσουμε την ταλαιπωρία μου ψυχική οδύνη και διαδικασία έως ότου τα επισκευάσουν και τα επιστρέψουν οι μηχανικοί, η Ελλάς βρίσκετε στο σκότος σε πολλά θέματα δυστυχώς πολύ πίσω, και τώρα που θα κλήση το 2020 και δεν θα έχει ''συνάντησή της απαιτήσεις την ΕΕ θα ''πaiσι'' πολύ πρόστιμο. Δόξα τον Θεό που κρατικό στην πρωτοπόρα Βρετανία,

  2. avatar πρόσεχε τι λες

    τα τραπεζοκαθίσματα και παράνομοι μπερντέδες του καραγκιόζη που έχουν στήσει οι μαγαζάτορες θα πέσουν στο κεφάλι σου αν δεν τα μαζέψεις αφού το υπόσχεσαι

  3. avatar Σοβαρά τώρα ;

    Με τα Εξαρχεια , τι θα κάνεις ; Με τις μολότοφ τι θα κάνεις ; Με τους τύπους που σουτάρουν μέρα μεσημέρι τι θα κάνεις ; Με τη βρώμα και τη δυσωδία της Αθήνας τι θα κάνεις ; Με την εγκληματικότητα , τι θα κάνεις ; Με την ανασφάλεια του πολίτη τι θα κάνεις ; Μα καταλαβαίνεις καθόλου την κατάσταση , η εκεί στις επαύλεις δεν φτάνει η δυσωδία ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει