Γρηγορότερες και ασφαλέστερες πτήσεις εξασφαλίζονται με τη διακρατική συμφωνία Βlue Med FAB (Λειτουργικά Τμήματα Εναέριου Χώρου), η οποία υπογράφηκε σήμερα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα συμβάλει στην παροχή ποιοτικών αεροπορικών υπηρεσιών, που θα ωφελήσουν τους χρήστες του εναέριου χώρου και το επιβατικό κοινό, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία στη Λεμεσό, τόνισε ότι ο σκοπός της συμφωνίας είναι κυρίως η επίτευξη γρηγορότερων και ασφαλέστερων πτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Λειτουργικά Τμήματα Εναέριου Χώρου στοχεύουν στη μείωση των καθυστερήσεων, τη μείωση του κόστους των αερομεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση των αερομεταφορών κυρίως κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η ολοκλήρωση των διεργασιών συμβάλλει ιδιαίτερα στην περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει «μια πρόκληση για τις γειτονικές χώρες, έτσι ώστε να βελτιωθούν τα συστήματα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή».