Σοβαρό ενδεχόμενο διάπραξης αξιοποίνων πράξεων διαφαίνεται από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την έρευνα του οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση της διαχείρισης των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η έρευνα του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον τρία πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους οποίος ζητούνται πλέον εξηγήσεις.

Ο κ. Σπύρος Μουζακίτης καλεί με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικήματος τους εν λόγω υπηρεσιακούς παράγοντες να λογοδοτήσουν ώστε να κρίνει αν θα προχωρήσει στη συνέχεια στην άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση.

Η εισαγγελική έρευνα είχε παραγγελθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, με αφορμή δημοσιεύματος των «Νέων» που έκανε λόγο για «χορό εκατομμυρίων με τις απόρρητες δαπάνες σε υπουργεία κατά την τελευταία διακυβέρνηση της Ν.Δ».

Η έρευνα των εισαγγελέων συμπεριέλαβε και τα «μυστικά κονδύλια» , που φέρεται ότι διατέθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2009-2010, ύστερα από σχετική παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την παράδοση σχετικού φακέλου στους Εισαγγελείς.