Μέσα σε τρεις συνεδριάσεις θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή όπως επιτάσσει ο Κανονισμός ορίζοντας ως ημερομηνία υποβολής την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει αφού προηγουμένως τα κόμματα ορίσουν τους γενικούς και ειδικούς εισηγητές. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις της επιτροπής, θα πρέπει να εισάγει τον προϋπολογισμό για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή 40 τουλάχιστον ημέρες πριν την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είναι ο βουλευτής της ΝΔ Αντώνης Μπέζας, Αντιπρόεδρος ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και Γραμματέας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.

Μέλη της Επιτροπής είναι οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ‘Αννα Ασημακοπούλου, Μάκης Βορίδης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Κοντός, Κώστας Κουκοδήμος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Αναστάσιος Νεράντζης, Αργύρης Ντινόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ελένη Ράπτη, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Δάνης Τζαμτζής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή μετέχουν οι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Γελαλής, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, Αικατερίνη Ιγγλέζη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από το ΠΑΣΟΚ μετέχουν οι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετέχουν οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Νότης Μαριάς, Κώστας Μαρκόπουλος. Από το Λαϊκή Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή μετέχουν οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Ηλίας Παναγιώταρος. Από το ΚΚΕ μετέχουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Από τη Δημοκρατική Αριστερά μετέχει η βουλευτής Ασημίνα Αικατερινάρη και μετέχει και ανεξάρτητος βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος.