Με σύνθημα «Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα κάτω πάνω», ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Piraeus 117 Academy, στο Γκάζι. Στην ειδική εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια». «Η Αθήνα δεν είναι απλώς σε κρίση. Είναι σε παρακμή και έχει ανάγκη από ένα ηλεκτροσόκ» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται μια γροθιά στο μαχαίρι» πρόσθεσε. Ο κ. Μπακογιάνης με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έδωσε και το στίγμα της στρατηγικής του, καλώντας τους Αθηναίους να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει πέντε αρχές, με βασικό στόχο τον «πολιτισμό της καθημερινότητας» που, όπως είπε, αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη. Ο «πολιτισμός της καθημερινότητας» είπε έχει τρεις άξονες, τη δημόσια ασφάλεια «χωρίς την οποία, οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο», τη «λειτουργία της πόλης ώστε να είναι ανθρώπινη» και την «ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά». Αναφέρθηκε και στην πορεία του μέχρι τώρα στην αυτοδιοίκηση, τόσο ως δήμαρχος Καρπενησίου όσο και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. «Την ξέρουμε καλά την αυτοδιοίκηση. Την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Και πιστέψτε με, δεν είναι απλό έτσι που είναι δομημένη αυτή η χώρα. Είναι σαν να κολυμπάς καθημερινά ενάντια στο ρεύμα» είπε. Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση της πρωτεύουσας ανάφερε ότι η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι «βρώμα, δυσωδία, σκουπιδαριό, αταξία, ανομία, ανασφάλεια και κυρίως μιζέρια γύρω μας και μέσα μας». Επίσης «έχει παραδοθεί σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες, στην ανομία. Εμπορεύονται ανθρώπους, ναρκωτικά, όπλα. Απειλούν, εκβιάζουν. Ληστεύουν και δολοφονούν. Για λίγα και για πολλά. Και την ίδια ώρα, η παραβατικότητα, η μικρό-εγκληματικότητα, και το παραεμπόριο, κυριαρχούν» σημείωσε . Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε επίσης να παρουσιάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα για όλα τα θέματα αυτά, αλλά και τους στόχους που θέτει, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η έκπληξη που αιφνιδίασε ευχάριστα τον Κώστα Μπακογιάννη

Στο μεταξύ, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Κώστα Μπακογιάννη, στην εκδήλωση στην Πειραιώς για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Άνθρωποι από το περιβάλλον του κ. Μπακογιάννη έκαναν λόγο για μεγάλη έκπληξη όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση. Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, περίμεναν κόσμο, αλλά αυτό που είδαν ήταν πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Μάλιστα, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στον χώρο είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος στην Πειραιώς στο ρεύμα προς Ομόνοια. Οι διοργανωτές δεν είχαν υπολογίσει τόσο κόσμο στην πρώτη συνάντηση για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ως προς το τι θα γίνει από δω και τώρα, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Μπακογιάννης, έχει σκοπό, σύμφωνα με τον ίδιο, να βγαίνει στις γειτονιές, να συνομιλήσει με πολίτες και να αφουγκραστεί τα προβλήματα του κόσμου. Κάτι που αναμένεται, μάλιστα, να ξεκινήσει άμεσα. Άλλωστε, όπως τόνισε ο ίδιος, πρέπει περισσότερο να ακούμε και λιγότερο να μιλάμε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.