Ιερώνυμος για θρησκευτική ουδετερότητα: Θα μας πει ο πρωθυπουργός τι εννοεί

«Ουδέτερη είναι η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω εκεί»


ΕΛΛΑΔΑ
16:25
05/11/2018
Ιερώνυμος για θρησκευτική ουδετερότητα: Θα μας πει ο πρωθυπουργός τι εννοεί
34
loading

Στο ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το οποίο επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός θα μας πει τι εννοεί, αλλά όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα, θα συνεργαστώ, θα δουλέψουμε και αύριο».

Σε ερώτηση αν έχει σκοπό να ζητήσει από την κυβέρνηση διευκρινήσεις για το τι εννοεί θρησκευτική ουδετερότητα, απάντησε ότι «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, αλλά μας απασχολεί το θέμα».

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μίλησε και για το θέμα Κατσίφα στην Αλβανία και τη σορό του που δεν έχει δοθεί, και είπε ότι «ο Κατσίφας ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε, αλλά καλύτερα θα μας τα έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ξέρει καλύτερα».

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει σε σχόλιο ότι σε παλιά δελτία Τύπου της Ιεραρχίας, αλλά και της ΔΙΣ μια από τις κόκκινες γραμμές της Εκκλησίας ήταν ότι κράτος και Εκκλησία αφορά το έθνος, το ελληνικό, και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτό, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε: «Για να το καταλάβετε καλύτερα, πρέπει να σκεφτούμε ότι εκτός Ελλάδος είναι άλλη μια Ελλάδα, άλλα τόσα εκατομμύρια. Αυτούς τους ανθρώπους τους απεμπολούμε; Τους διώχνουμε; Δεν είναι Έλληνες; Βλέπω ότι τώρα θέλουμε και την ψήφο τους. Είναι πράγμα που πρέπει να το κουβεντιάσουμε.

Έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα, με μια πρόχειρη σκέψη, με πρόχειρα πράγματα, να θέλουμε να καθιερωθούν. Εμάς πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο -όλους, και την Πολιτεία και την Εκκλησία-, η Ελλάδα ως έθνος, όχι ο Ελλαδισμός, αλλά ο Ελληνισμός. Και αυτό το ξεχνάμε. Επομένως, είναι μια ευκαιρία όλα αυτά, και η ανανέωση του Συντάγματος και οι μεταξύ μας διαφορές να γίνουν αφορμές ώστε να αποφασίσουμε πράγματα που θα ωφελήσουν τον λαό μας. Είτε λέγεται Εκκλησία είτε λέγεται Πολιτεία».

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι δεν ξαφνιάστηκε με το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας, γιατί «το κουβεντιάζαμε πολύ καιρό. Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος». Προσδιόρισε, επ' αυτού, ότι «το ιδανικό για μας θα ήταν ο καθένας να είναι στο σπίτι του, αλλά να δουλεύουμε μαζί για να περνάμε καλά όλοι. Πολιτεία και Εκκλησία δεν είναι αντίπαλα πράγματα. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαστούμε και όταν ο λαός μας υποφέρει, να είμαστε κοντά του και να συμπαραστεκόμαστε. Είναι μια ευκαιρία τώρα να ξαναεξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολλή αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολλή προχειρότητα. Επομένως, έχουμε πολύ πεδίον δράσεως μπροστά», πρόσθεσε εν κατακλείδι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar αχ ιερωνυμε μου ραγια

  τι να εννοει βρε καλε μου ανθρωπε ο υπανθρωπος? ζητω το ισλαμ, οι μουσουλμανοι, το κορανι και τα τζαμια εννοει!

 2. avatar Stateless

  Δεν υπάρχει Θεός. Με τόσες αδικίες που γίνονται, είναι δυνατόν να υπάρχει?
  Είναι δυνατόν να υπάρχει Θεός και να κάθεται να είναι ένας απλός παρατηρητής σε ένα βιασμό και δολοφονία ενός μικρού παιδιού?
  Και αν ακόμα επιμένετε ότι υπάρχει, ε τότε αυτόν τον αδίστακτο μπανιστηρτζή σας τον χαρίζω.
  Δεν κάνει για τα δικά μου πιστεύω

  1. avatar Σου έδωσε την ελεύθερη βούληση γι αυτό το λόγο

   να μπορείς να διαλέξεις τι θα κάνεις στη ζωή σου, ακόμα και εις βάρος των άλλων. Ακόμα και να τον αρνηθείς, όπως κάνεις εσύ.

   1. avatar Stateless

    Και τότε ποιος ο λόγος της προσευχής????

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (1/5)Καταρχάς χαίρομαι που ρωτάς. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος να ρωτά για να μάθει και να μην θέλει να ζει στην άγνοια ή στην αδιαφορία για το τι λέει ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή για το θέλημα του Θεού και για διάφορες άλλες πνευματικές αλήθειες.
     Ο Λόγος του Θεού λέει [6 Χωρίς, μάλιστα, πίστη είναι αδύνατον κάποιος να τον ευαρεστήσει· επειδή, αυτός που προσέρχεται στον Θεό, πρέπει να πιστέψει, ότι είναι, και γίνεται μισθαποδότης σ' αυτούς που τον εκζητούν.] Προς Εβραίους επιστολή 11:6. Ο άνθρωπος πρέπει να πιστεύει στον Θεό για να λάβει απάντηση στις προσευχές Του.
     Ο Ιάκωβος 5:16 λέει [και προσεύχεστε ο ένας για τον άλλον για να γιατρευτείτε. Πολύ ισχύει η δέηση του δικαίου που γίνεται ένθερμα.] Η προσευχή κάποιου που είναι δίκαιος έχει μεγάλη δύναμη ενώπιων του Θεού. Που σημαίνει ότι όταν ζει κάποιος στην αμαρτία και στην ανηθικότητα και προσεύχεται για να λάβει από τον Θεό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Θεός θα του δώσει.
     Επίσης η προσευχή δεν είναι το κέρμα που ρίχνουμε σε ένα μηχάνημα και μετά πατάμε ένα κουμπί και ο Θεός μα δίνει ότι ζητήσουμε. Με την προσευχή απευθύνεσαι στον θεό που είναι ο Κυρίαρχος του σύμπαντος και οδηγεί την ιστορία εκεί που Αυτός θέλει. Όταν προσεύχεται κάποιος ο Θεός απαντά αναλόγως το αίτημα και αν συμφωνεί με το θέλημα Του.

    2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (2/5)Αν πχ κάποιος προσευχηθεί και ζητήσει να κερδίσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου ο Θεός δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι στο γενικό θέλημα Του για τον άνθρωπο μιας και ο Θεός θέλει ο καθένας να εργάζεται τίμια, ηθικά και να βγάζει το ψωμί που τρώει με τον ιδρώτα του.
     Ένα άλλο παράδειγμα είναι η προσευχή που έκανε ο Ιησούς Χριστός , ως Υιός Θεού στον Θεό Πατέρα το βράδυ πριν σταυρωθεί. Ο Ιησούς είπε [39 Και αφού προχώρησε λίγο, έπεσε με το πρόσωπό του στη γη, προσευχόμενος και λέγοντας: Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει από μένα αυτό το ποτήρι· όμως, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ' όπως εσύ.] Ματθαίο 26:39.
     Σε αυτήν την προσευχή ο Ιησούς Χριστός μιλώντας σαν άνθρωπος ( γιατί ο Ιησούς πηρέ σάρκα ανθρώπου και ονομάζεται ο δεύτερος Αδάμ) ζητάει από τον Θεό να μην περάσει το μαρτύριο του σταυρικού θανάτου αλλά στο τέλος λέει [ όλα να γίνουν όχι όπως εγώ θέλω αλλά όπως εσύ] πράγμα που σημαίνει ότι ο Ιησούς είχε τέλεια εμπιστοσύνη στο άγιο και δίκαιο θέλημα του Πατέρα Θεού ακόμα και αν θα έπρεπε ο ίδιος να σταυρωθεί και να πεθάνει.
     Αυτό δείχνει ότι ο Θεός δεν απαντά πάντοτε γιατί βλέπει μακρύτερα και έχει ένα πιο άγιο θέλημα. Στην περίπτωση του Ιησού αν δεν πέθαινε ο Ιησούς Χριστός δεν θα υπήρχε η θυσία που απαιτούσε ο νόμος της Παλαιάς Διαθήκης για την συγχώρεση των αμαρτιών. Αρά αν δεν πέθαινε ο Ιησούς επάνω στον σταυρό σαν έναν άλλος αμνός, τότε οι αμαρτίες που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι θα παρέμεναν επάνω μας και θα πηγαίναμε στην κόλαση.

    3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (3/5)Ενώ τώρα [επειδή και ο Χριστός έπαθε για χάρη σας, αφήνοντας παράδειγμα σε σας, για να ακολουθήσετε τα ίχνη του· 22 ο οποίος «δεν έκανε αμαρτία ούτε βρέθηκε δόλος στο στόμα του». 23 Ο οποίος, καθώς τον λοιδορούσαν, δεν ανταπέδιδε λοιδορίες, πάσχοντας δεν απειλούσε, αλλά παρέδινε τον εαυτό του σ' αυτόν που κρίνει δίκαια· 24 ο οποίος τις αμαρτίες μας βάσταξε ο ίδιος στο σώμα του επάνω στο ξύλο, για να ζήσουμε στη δικαιοσύνη, αφού πεθάναμε ως προς τις αμαρτίες· «με την πληγή τού οποίου γιατρευτήκατε»] Α’ Πέτρου 2:21-25.
     Ο Θεός μας συστήνεται σαν ο Θεός που ακούει και απαντά προσευχές, αλλά για να απαντήσει προσευχές πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως ο άνθρωπος να πιστεύει στον Θεό της Αγίας Γραφής και στον Ιησού που αναστήθηκε και να μην προσεύχεται μηχανικά. Να είναι δίκαιος και να κάνει το θέλημα του Θεού. Αυτά που ζητά να μην ικανοποιούν μόνο την σάρκα ή να μην ζητά πράγματα για να τα ξοδέψει σε αμαρτωλές επιθυμίες ( Ιάκωβος 4:3). Αυτά που ζητά να είναι προς δόξα Θεού και να μην είναι κάτι που ο Θεός θέλει διαφορετικά και δεν είναι προς το συμφέρον του ανθρώπου.

    4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (4/5) Ο Ιησούς πάντως είπε κάποια πράγματα γενικά για την προσευχή τι είναι και πως πρέπει να γίνεται [5 Και όταν προσεύχεσαι, να μη είσαι σαν τους υποκριτές· επειδή, αρέσκονται να προσεύχονται όρθιοι στις συναγωγές και στις γωνίες των πλατειών, για να φανούν στους ανθρώπους· σας διαβεβαιώνω ότι, έχουν ήδη τον μισθό τους· 6 εσύ, όμως, όταν προσεύχεσαι, μπες μέσα στο ταμείο σου, και, αφού θα έχεις κλείσει την πόρτα σου, προσευχήσου στον Πατέρα σου που είναι στον κρυφό χώρο· και ο Πατέρας σου που βλέπει στον κρυφό χώρο, θα σου ανταποδώσει στα φανερά.
     7 Και όταν προσεύχεστε, μη επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια, όπως οι Εθνικοί· επειδή, νομίζουν ότι με την πολυλογία τους θα εισακουστούν. 8 Μη εξομοιωθείτε, λοιπόν, μ' αυτούς· επειδή, ο Πατέρας σας ξέρει από ποια πράγματα έχετε ανάγκη, πριν εσείς τα ζητήσετε απ' αυτόν.] Ματθαίος 6:5-8.
     [31 Μη μεριμνήσετε, λοιπόν, λέγοντας: Τι να φάμε ή τι να πιούμε ή τι να ντυθούμε; 32 Δεδομένου ότι, όλα αυτά τα ζητούν οι Εθνικοί· επειδή, ο ουράνιος Πατέρας σας ξέρει ότι έχετε ανάγκη απ' όλα αυτά.
     33 Αλλά, ζητάτε πρώτα τη βασιλεία τού Θεού, και τη δικαιοσύνη του· και όλα αυτά θα σας προστεθούν ] Ματθαίος 6:31-33

    5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (5/5) και [1 Τους έλεγε μάλιστα και μια παραβολή για το ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχονται, και να μη αποκάμνουν, 2 λέγοντας: Σε κάποια πόλη υπήρχε ένας κριτής, ο οποίος τον Θεό δεν φοβόταν, και άνθρωπο δεν ντρεπόταν. 3 Ήταν και μια χήρα σ' εκείνη την πόλη· κι ερχόταν σ' αυτόν, λέγοντας: Απόδωσε το δίκιο μου από τον αντίδικό μου. 4 Και μέχρι κάποιο σημείο δεν θέλησε· ύστερα απ' αυτά, όμως, είπε μέσα του: Αν και τον Θεό δεν τον φοβάμαι, και άνθρωπο δεν ντρέπομαι, 5 τουλάχιστον, επειδή με ενοχλεί αυτή η χήρα, ας της αποδώσω το δίκιο της, για να μη έρχεται πάντοτε και με βασανίζει.
     6 Και ο Κύριος είπε: Ακούσατε τι λέει ο άδικος κριτής· 7 ο Θεός, μάλιστα, δεν θα αποδώσει το δίκιο των εκλεκτών του, αυτών που βοούν σ' αυτόν ημέρα και νύχτα, αν και μακροθυμεί γι' αυτούς; 8 Σας λέω, ότι θα αποδώσει το δίκιο τους γρήγορα. Πλην, όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου, άραγε θα βρει την πίστη επάνω στη γη;] Λουκάς 18:1-8.

 3. avatar Γδφ

  Είναι λιγοστός ο Αρχιεπίσκοπος. Αν ήταν ο Χριστόδουλος που πολεμούσε λυσσαλέα, δε θα είχαμε φτάσει ποτέ εδώ.

 4. avatar ΤΣΑΚ

  ΣΑΜΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΗΠΙΕ

 5. avatar εχουμε απειρο δρομο

  ακομα μεχρι να καταλαβει ο ξευτιλοελλην τη διαφορα Ελλαδισμου με Ελληνισμο. αν περιμεναμε απο καθε τσιπρα που θα περασει να δουμε Ελληνισμο, ξεχαστε το!

 6. avatar PANKO

  Ο μεσαίωνας πέρασε ρεεεεε
  Ξυπνήστε...

 7. avatar Μια

  χαρά τα λέει ο παππούλης

 8. avatar 18:26

  Είναι ώρα και στιγμή,η Εκκλησία της Ελλάδος να ανοίξει τους ναούς 24ωρες το 24ωρο,και να διδάσκει τον Λόγο του Θεού,την Καινή Διαθήκη,να έλθει ο Ελληνικός λαός,στην Επίγνωση της Σωτηρίας της ανθρωπότητας.Μαθηματα με ερωτήσεις και απαντήσεις,και όχι μονολόγους.

  1. avatar What did you say fake christian?

   Οκ. Τότε να ρωτήσω γιατί οι προτεστάντες έχετε πήξει στους παιδεραστές "ιερείς"; Γιατί κάποιοι επίσκοποι δηλώνουν gay και συνεχίζουν να μένουν στη θέση τους, παρά το ότι η Καινή Διαθήκη το θεωρεί παραφύσιν. Πόσο μάλλον για κληρικούς. Αυτός θα εξηγήσει το Ευαγγέλιο!

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/4)Το Ευαγγέλιο και ο Ιησούς Χριστός δεν μας λένε για ¨προτεστάντες¨ ούτε βέβαια για ¨ορθόδοξη¨ εκκλησία ούτε για ¨καθολική¨. Η Καινή Διαθήκη λέει [26 Και καθώς συνήλθαν στην εκκλησία έναν ολόκληρο χρόνο, δίδαξαν ένα μεγάλο πλήθος, και πρώτα στην Αντιόχεια οι μαθητές ονομάστηκαν Χριστιανοί.] Πράξεις των Αποστόλων 11:26. Δηλαδή πρέπει πρώτα να είσαι μαθητής του Χριστού για να ονομαστείς χριστιανός. Αν κάποιος δεν είναι μαθητής που ακούει και κάνει ότι του λέει ο Δάσκαλος του δεν είναι αληθινός χριστιανός όσες φορές και αν πηγαίνει στην εκκλησία , την οποιαδήποτε εκκλησία. Κάτι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι δεν σώζει η εκκλησία σαν κτίσμα αλλά ο Ιησούς Χριστός και το να πιστέψεις στα Λόγια Του , δηλαδή στο Ευαγγέλιο . ο Ιησούς είπε [15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση. 16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.] Μάρκος 16:15-16. Δηλαδή οι αληθινοί χριστιανοί κηρύττουν το Ευαγγέλιο στους ανθρώπους και βαφτίζουν μόνο αυτούς που έχουν μετανοήσει για τις αμαρτίες τους, έχουν πιστέψει στον Ιησού χριστό και στην ανάσταση και θέλουν να ακολουθήσουν τον Λόγο του Θεού με όλη την δύναμη της ψυχής τους.

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/4)Αντίθετα ο διάβολος και οι θρησκείες των ανθρώπων λένε στους ανθρώπους δεν χρειάζεται να μετανοήσεις από τίποτα. Δεν χρειάζεται να πιστέψεις ο ίδιος αφού πιστεύουν οι παπάδες για σένα. Δεν χρειάζεται να βαφτιστείς με την θέληση σου αφού εμείς ήδη σε έχουμε βαφτίσει και σε κάναμε οπαδό της δικής μας θρησκείας.
    Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε για το γάμο, το διαζύγιο και την σεξουαλική καθαρότητα. Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι ο Θεός δημιούργησε έναν άνδρα και μια γυναίκα και οτιδήποτε άλλο είναι αμαρτία (δες Ματθαίο 19:4-6). Η σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο είναι αμαρτία ( Δες Εβραίους 13:4) Παρόλα αυτά οι ψεύτικες θρησκείες παντρεύουν ανθρώπους που έχουν προγαμιαίες σχέσεις μόνο και μόνο για να εισπράξουν τα χρήματα από την τελετή του γάμου.
    Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι το να χωρίσει κάποιος είναι αμαρτία (εκτός αν το άλλο μέρος έχει κάνει μοιχεία) και όποιος παντρευτεί χωρισμένο κάνει μοιχεία και αυτός. Παρόλα αυτά οι ψεύτικες θρησκείες παντρεύουν μέχρι 3 φορές τους ανθρώπους κάνοντας τους έτσι μοιχούς.
    Ο Λόγος του Θεού λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία όπως και η παιδεραστία και η πορνεία (δες Ρωμαίους 1:24-31) αλλά σε πολλές ψεύτικες θρησκείες είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι παπάδες – λειτουργοί των ψεύτικων εκκλησιών να είναι όλα τα παραπάνω και να συνεχίζουν να είναι παπάδες. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλετε γιατί οι ψεύτικες εκκλησίες απαγορεύουν τον γάμο σε όλους τους παπάδες (η καθολική εκκλησία) ή μόνο σε αρχιμανδρίτες και επισκόπους (η ορθόδοξη εκκλησία).

   3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (3/4)Έτσι είναι συχνό το φαινόμενο αυτοί οι άνθρωποι που οι ψεύτικη θρησκεία τους υποχρεώνει να μείνουν άγαμοι να φλέγονται από την επιθυμία της σαρκός τους και κάποια στιγμή να γίνονται ή πόρνοι, ή ομοφυλόφιλοι ή παιδεραστές. Και μετά το παίζουν και καλοί χριστιανοί. Όμως ο Ιησούς Χριστός είπε ότι οι υποκριτές της θρησκείας θα λάβουν μεγαλύτερη τιμωρία.
    Ο Λόγος του Θεού λέει ότι ο γάμος είναι ευλογία για τον άνθρωπο, και μάλιστα η εντολή που μας δίνει η Αγία Γραφή είναι [2 Ο επίσκοπος, λοιπόν, πρέπει να είναι άμεμπτος, άνδρας μιας γυναίκας, άγρυπνος, σώφρονας, κόσμιος, φιλόξενος, διδακτικός· 3 όχι μέθυσος, όχι πλήκτης, όχι αισχροκερδής· αλλά, επιεικής, άμαχος, αφιλάργυρος· 4 κυβερνώντας καλά το δικό του σπίτι, έχοντας τα παιδιά του σε υποταγή με κάθε σεμνότητα· 5 (επειδή, αν κάποιος δεν ξέρει να κυβερνάει τη δική του οικογένεια, πώς θα επιμεληθεί την εκκλησία τού Θεού;).] Α’ Τιμόθεου 3:2-5. Δηλαδή ενώ η εντολή του Θεού είναι οι επίσκοποι να είναι παντρεμένοι για να μην πέφτουν σε πειρασμούς οι ανθρώπινες και ψεύτικες εκκλησίες επιβάλουν στους επισκόπους τους στην αγαμία και έτσι τους σπρώχνουν αμαρτίες και αφύσικες καταστάσεις.

   4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (4/4)Επίσης ο Ιησούς Χριστός είπε ότι αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη της μοιχείας ή πορνείας αλλά και η επιθυμία αυτής . ο Ιησούς Χριστός είπε [27 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις». 28 Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
    29 Και αν το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλ' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα ] Ματθαίος 5:27-28. Βέβαια για να μπορέσεις να ζήσεις αυτό που λέει ο Ιησούς πρέπει πρώτα να έχεις λάβει το Άγιο Πνεύμα δια την πίστεως στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και να είσαι πλήρης Πνεύματος Αγίου ώστε να οδηγείσαι από Αυτό. Γιατί αν δεν έχεις το Άγιο Πνεύμα είσαι ένας σαρκικός άνθρωπος που η σάρκα κυριαρχεί πάνω σου και η σάρκα θέλει να κυλιέται σε κάθε είδους αμαρτία και σεξουαλική ακαθαρσία όπως σε ένα γουρουνάκι του αρέσει να κυλιέται στις λάσπες.
    Γι αυτό είναι καιρός να επιστρέψουμε στην καθαρότητα και την αγιότητα που μας διδάσκει ο Λόγος του Θεού. Και καλό είναι να μελετάμε την Αγία Γραφή ώστε αν βλέπουμε κάποιον που παριστάνει τον χριστιανό ή τον επίσκοπο και δεν πράττει ότι λέει ο Λόγος του Θεού να τον ξεσκεπάζουμε και να του υπενθυμίζουμε τι λέει ο Λόγος του Θεού γι αυτό το θέμα και να του ζητάμε να μετανοήσει και να πιστέψει στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού για να σώσει την ψυχή του και να ευλογηθεί από τον Θεό.

    1. avatar Ουάου! Τι λόγια!

     Μια ώρα έγραφες για να μην πεις ΤΙΠΟΤΑ σ'αυτό που σε ρώτησα; Καλή υπεκφυγή δια του μονόλογου! Ούτε ιεροσύνη έχετε ούτε μυστήρια ούτε εικόνες ούτε τις οικουμενικές συνόδους ούτε τους Αγίους ούτε τα θαύματα ούτε την Παναγία κλπ, και το παίζετε ' εκκλησία'! Ούτε τον τίτλο που καταθέσατε στο κράτος για αναγνώριση δεν τολμάς να πεις.Παχειά λόγια αλλά σκοτάδι, παραπλάνηση, αποσιώπηση, διαστροφή της αλήθειας, συκοφάντηση της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ.Εσείς πότε ιδρυθήκατε; ΑΣΕ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ. ποια συνέχεια έχετε; σε ποιον λαό πίστευαν αυτά που λες; ΠΟΥΘΕΝΑ! ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1054 ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. πριν 500χρονια ξεφυτρώσατε με το ΛΟΥΘΗΡΟ. ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ 500 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. Γιαυτό δε λες σε ποιο κομμάτι ανήκεις.Γιατί υπάρχει σκοτεινή ιστορία σε κάθε αίρεση που δεν θέλεις να αποκαλυφθεί...

 9. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ. Λυτταιος

  ΕΠΙΘΕΣΗ απο ΑΡΙΣΤΕΡΑ, βαστα ΓΕΡΑ !!!

 10. avatar criskalts

  Ιερώνυμε, όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για θρησκευτική ουδετερότητα, εννοεί κάτι σαν το Τζέισον-Αντιγόνη....

  1. avatar energa=Βοριδης

   Τρέμει ο Βορίδης μην καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη φάτνη και πάει χαμένος τόσος σανός για σας!

   1. avatar criskalts

    Πράγματι!!!

  2. avatar Stateless

   Ιερώνυμε, όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για θρησκευτική ουδετερότητα, εννοεί κάτι σαν το ....criskalts.

   1. avatar criskalts

    Στατέλη θέλει;;;

 11. avatar Ορθοδοξος

  Ο Ιερώνυμος χέρι χέρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το νεοελληνικό κράτος, υπέγραψε στο κολυμβαριο Κρήτης την "πανορθόδοξη συνόδο" όπου αναγνώρισε τις αιρέσεις ως εκκλησίες, πράγμα αντίθετο από την ορθόδοξη παράδοση, τον λόγο των αγίων και τα ιερά κείμενα. Στις μέρες που ζούμε η νέα τάξη θέλει τις Εκκλησίες γεμάτες με ακατηχητο ποίμνιο ώστε να δοξάζει αντί τον Τριαδικό Θεό τον Αντίχριστο. Καλυμμένος πίσω από την ασφάλεια της κρατικής μισθοδοσίας και της κρατικής εξουσίας συνεχίζει το δαιμονικό έργο του. Αλλά όλοι αυτοί οι δαιμονισμένοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο Τριαδικός Θεός ο Οποιος δεν θα εγκαταλείψει το λαό του στους κρατικους λυκοποιμενες ρασοφόρους.

 12. avatar **manos**

  Οι Μαυροι ρασοφοπροι αρχισαν να κλαιγονται......ας γινει δημοψηφισμα....να αποφασισει ο ΛΑΟΣ.....αλλα τολμουν::

 13. avatar Δημητρης….

  Να σου πω εγω.....οι Δημοσιοι Υπαλληλοι Ιερεις να πληρωνονται απο την εκκλησια.....τσαμπα μαγκες στο δημοσιο τελος.....αλλα οι ψευτο Φιλλελευθεροι της ΝΔ την Ευρωπη την θελουν μονο για τα ΕΣΠΑ......και μετα σκοταδισμος.

 14. avatar Δημήτρης Παρ.

  Χωρίς να είναι φανατικός, είπε σοφά λόγια. Σωστός ο αρχιεπίσκοπος.Μόνο με συνεργασία Πολιτείας Εκκλησίας και ενότητα του λαού, μπορούμε να επιβιώσουμε από τους ποικίλους κινδύνους και να προοδεύσουμε.

 15. avatar Φιλόλογος

  Άρχισε να τρέμει ο ρασοφορος μήπως του κοπεί ο μισθός από το κράτος. Να είναι καλά τα κορόιδα.

 16. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  νεατερνταλ θρησκειες... ξυπνατε πια. ζουμε στο 2018. μην παραμενετε προιστορικοι. η γη ειναι στρογγυλη και τα φιδια δεν μιλανε...

 17. avatar ωρα

  Καλή και να μας γραφησ(στα εννιά σ@@@@ να πασ)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει