Υπέρ της περικοπής των συντάξεων τάχθηκε η γνωστή οικονομολόγος, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά στην ΕΡΤ  προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι είμαι υπέρ» είπε συγκεκριμένα η κ. Ξαφά.

Εξηγώντας το σκεπτικό της είπε: «Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε το 17% του ΑΕΠ για συντάξεις όταν υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στις υποδομές, στις μεταφορές».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Μιλάμε για την προσωπική διαφορά. Δηλαδή οι συντάξεις που εισπράττουν οι συνταξιούχοι προ της μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου. Αυτή η προσωπική διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Το 20% των συνταξιούχων είναι κάτω των 66 ετών όμως εισπράττουν σχεδόν 6 δισ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν δύο ΕΝΦΙΑ. Θα δείτε ότι η μέση σύνταξη είναι 1.200 ευρώ για τους κάτω των 66 ετών και μόλις 900 ευρώ για τους άνω των 66 ετών και ρωτάω αν αυτό είναι δίκαιο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις της άτυπης συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντας Ξαφά, σχετικά με την ανάγκη περικοπής των συντάξεων δεν προξενούν έκπληξη. Το στέλεχος της Δράσης, που εντάχθηκε ως συνιστώσα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος, μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές και αντικοινωνικές τοποθετήσεις, βγαλμένες απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κ. Ξαφά, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα».

«Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από “μυστικούς” και “φανερούς” συμβούλους και να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που έχει διαψεύσει πλήρως όλα τα καταστροφολογικά του σενάρια» αναφέρει.

TAGS