Ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα να εξάρει το πολιτικό έργο και την προσωπικότητα των Νίκου Σηφουνάκη και Σπύρου Βούγια.

Για το νέο υφυπουργό, Σπύρο Βούγια, ο κ. Ρέππας είπε ότι: «Είναι ένας οραματιστής πολιτικός, η παρουσία του στη δημόσια ζωή της χώρας έχει προκαλέσει ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά. Νομίζω ότι είχε μια πολύ σημαντική συμβολή στην μέχρι τώρα απόδοση του έργου του μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο χώρος εδώ, του είναι οικείος γιατί έχει ασκήσει καθήκοντα σε αυτό το Υπουργείο και στο παρελθόν. Τώρα οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, όλοι είμαστε πιο ώριμοι από μια προηγούμενη περίοδο της πολιτικής ζωής μας και νομίζω ότι είμαστε περισσότερο έτοιμοι να αποδειχθούμε αποτελεσματικότεροι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Η υποχρέωση που έχουμε όλοι είναι να αποδείξουμε ότι αυτές οι αλλαγές που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός ανταποκρίνονται σε ένα σχέδιο για το καλό όχι της Κυβέρνησης και του Κινήματος που στηρίζει την Κυβέρνηση, αλλά για το καλό της κοινωνίας, για το καλό της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο. Είναι αλλαγές οι οποίες εμείς θα υπερασπιστούμε στην πράξη».

Ο υπουργός κ. Ρέππας, τόνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα έχει συντελεστεί σημαντικό, με πολλές αδυναμίες και προβλήματα, που αποτελούν το χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας σε κρίση. «Αυτά όχι μόνο δε μας πτοούν, αλλά ίσα – ίσα μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που μας εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους».

Ο απερχόμενος υφυπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, ανέφερε: «Θέλω κατ’ αρχήν να εκφράσω τα ανάμεικτα αισθήματα που με διακατέχουν. Στα θέματα του περιβάλλοντος, στα θέματα του τοπίου της Ελλάδας, η άναρχη χωροθέτηση και τόσα άλλα, είναι σημαντικά. Βρισκόμαστε σε μια υστέρηση, ως χώρα, πάνω σε αυτά. Πιστεύω ότι εργαστήκαμε με την καθοδήγηση του Δημήτρη Ρέππα, πάρα πολύ. Το θεσμικό έργο, το οποίο από σήμερα ξεκινά η διαδικασία της παρουσίασής του στη Βουλή, των μεγάλων έργων της αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης των οργανισμών, είτε αυτό αφορά στον ΟΣΕ, είτε στις οδικές μεταφορές, είτε την ΥΠΑ και το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο για τις τηλεπικοινωνίες με τον κ. Κάτσικα, είτε αυτά που αφορούν στα δύο νομοθετήματα της Γραμματείας Αιγαίου που έχουμε έτοιμα, ήταν ένα δύσκολο έργο, γιατί υπήρξαν αντιδράσεις. Έγιναν μεγάλες τομές που έπρεπε η χώρα μας να τις κάνει».

Ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, σημείωσε: «Ξέρω ότι δεν ξεκινάμε τώρα. Αντιμετωπίζουμε δύσκολα και σύνθετα ζητήματα, και ήρθα για να δουλέψω και να συμβάλω, να συνεχίσω από εκεί που άφησε ο Νίκος. Γι’ αυτό το λόγο σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τα θερμά λόγια, εύχομαι καλή συνεργασία αμοιβαία σε όλους μας και καλά αποτελέσματα».