Η εθνική ασφάλεια, η προστασία τής εθνικής κυριαρχίας είναι πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε απόψε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η συζήτησή του με τον κ. Ομήρου ήταν δημιουργική και παραγωγική.

Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι πάγια θέση του είναι ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά ο Ελληνισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήσουμε την οικονομική κρίση να πλήξει τις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας του Ελληνισμού, είτε αφορά τα θέματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, είτε τα θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Άλλωστε, επεσήμανε, χωρίς εθνική ασφάλεια, χωρίς εθνική κυριαρχία, χωρίς εθνική ανεξαρτησία, δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας κλάδος τής οικονομίας. Παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα θα είναι η δύναμη που θα εγγυάται πάντα την ασφάλεια και την κυριαρχία τού Κυπριακού Ελληνισμού, διαβεβαίωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Είναι απόφαση δεδομένη και διαχρονική, είναι απόφαση που πριν απ’ όλα περνά μέσα από την σκέψη, τα βιώματα και τα πιστεύω τού ίδιου τού πρωθυπουργού τής Ελληνικής Δημοκρατίας, του κ. Αντώνη Σαμαρά», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος διαχρονικά συνδέεται άρρηκτα με τους αγώνες της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού απ’ όλες τις θέσεις, από τις οποίες έχει υπηρετήσει.

Ανταλλάξαμε, είπε, απόψεις για θέματα της άμυνας και τόνισε ότι «μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει να είναι κορυφαία παράμετρος της εθνικής μας στρατηγικής, η άμυνα και η αποτρεπτική ικανότητα Ελλάδος -Κύπρου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εθνική κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια, για να μην διανοηθούν οι οποιοιδήποτε τρίτοι ότι τα οικονομικά προβλήματα θα ήταν δυνατόν να μας οδηγήσουν σε εκπτώσεις στα εθνικά μας θέματα και στο Κυπριακό».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις και για την οικονομία και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστεί η δύσκολη συγκυρία και «θα μπούμε σε ένα δρόμο προοπτικής και ελπίδας».