«Δεν μεταπηδώ σε καμία άλλη κοινοβουλευτική ομάδα και δεν επιζητώ νέα στέγη», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα. Παράλληλα, ο βουλευτής Αχαΐας πρόσθεσε πως στα σχέδιά του αυτή τη στιγμή δεν είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας. Ακόμη τόνισε ότι θα παραμείνει ενεργό μέλος της Βουλής «για να υπερασπιστώ», όπως τόνισε «τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Σχετικά με τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα και μία εβδομάδα από την ημέρα που μέσω του Τύπου πληροφορήθηκε πως υπήρξε απόφαση διαγραφής του και από το κόμμα, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση και καμία ανακοίνωση.

Επίσης συμπλήρωσε ότι «δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές λειτουργίες», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εξώδικο που έστειλε στη ΝΔ, προσπαθώντας, όπως είπε, να πληροφορηθεί επίσημα αν και υπό ποιες συνθήκες, υπήρξε απόφαση διαγραφής του από το κόμμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, στοχεύει να κινηθεί και προς την ΕΕ ώστε, όπως υπογράμμισε, «κάποτε να υπάρξουν και στην Ελλάδα, κόμματα που να τιμούν τις καταστατικές και δημοκρατικές λειτουργίες και όχι να λειτουργούν ως “αυτοκρατορικά βιλαέτια”».

«Η δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων αντιμετωπίζεται στην ΕΕ με μεγάλη ευαισθησία, ιδιαίτερα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και εκεί θα απευθυνθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.