«Ο συνεχής αγώνας, η διεθνής κινητοποίηση, η ενωτική προσπάθεια να γυρίσουν τα δύο παιδιά μας στην πατρίδα, το στράτευμα και τις οικογένειες τους, απέδωσε καρπούς! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!» έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χαιρετίζει η Λαϊκή Ενότητα. «Αυτήν την ώρα χαιρετίζουμε από καρδιάς την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά από τόσους μήνες άδικης κράτησης και ταλαιπωρίας. Η χαρμόσυνη σημερινή είδηση της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας επισκιάζει τα πάντα και κάθε άλλη σκέψη και κάθε άλλο σχόλιο, δεν είναι γι’ αυτές τις στιγμές χαράς και χαμόγελου για όλον τον ελληνικό λαό» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χαιρετίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει πως «ανυπομονούμε για την επιστροφή τους» και χαρακτηρίζει σημαντικό βήμα για τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, και συνολικά της ΕΕ.

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, προσβλέπουμε στην επιστροφή τους. Σημαντικό βήμα για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και συνολικά της ΕΕ» γράφει στο Twitter κ. Αβραμόπουλος.