Στην παρουσίαση της προκαταρκτικής μελέτης ανάπλασης του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντα χώρου, όπου θα φιλοξενηθούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019, στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, προχώρησε σήμερα στην Πάτρα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Στόχος, όπως είπε και μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου παράκτιων αθλημάτων, μοναδικού στην Ελλάδα, με ελαφρές κατασκευές και με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το αθλητικό κέντρο όχι μόνο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά θα αποτελέσει και μια κληρονομιά για την Πάτρα, καθώς θα μπορούν στα γήπεδα διεθνών προδιαγραφών, που θα κατασκευαστούν και στην ανάπλαση του χώρου που θα γίνει, να φιλοξενηθούν στο μέλλον μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τον υφυπουργός Αθλητισμού και βάσει των λεγομένων του, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και έως τον Μάρτιο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των ελαφρών κατασκευών, που θα αναπτυχθούν στους χώρους του πρώην κολυμβητηρίου.

Όσον αφορά το κόστος και την κατασκευή του σύγχρονου αθλητικού κέντρου θα τα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσίαση της μελέτης προσθέτοντας ότι «οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Πάτρα, που αποδεικνύει πως η πόλη έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας, ενώ η ανάπλαση του χώρου θα αναδείξει μια υποβαθμισμένη για χρόνια περιοχή και θα προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσει η Πάτρα ένα σύγχρονο κέντρο παράκτιων αθλημάτων».

Επίσης, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Οι δύο τους συζήτησαν σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς και για οργανωτικά ζητήματα.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγκεκριμένες βελτιώσεις στα έργα που παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ έκανε λόγο για καθυστερήσεις. Παράλληλα, είπε στον κ. Βασιλειάδη ότι «οι αθλητικές υποδομές και ο γενικότερος σχεδιασμός πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν μόνιμες εγκαταστάσεις, ώστε να χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον από την νεολαία».