«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν αναβάλλεται δεν ξανασχεδιάζεται και η εφαρμογή της θα αρχίσει άμεσα». Αυτό αναφέρει σε σημερινό άρθρο του στην Καθημερινή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ.Μανιτάκης σχολιάζει ότι χωρίς τη συνειδητή επιλογή των δημοσιών υπαλλήλων στην προσπάθεια αυτή, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση αυτή, ενώ τη χαρακτηρίζει ώριμο αίτημα της κοινωνίας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάσσεται κατά των οριζόντιων απολύσεων, καθώς κάτι τέτοιο αντιμάχεται μακροπρόθεσμα τη δημοσιονομική εξυγίανση και προσθέτει ότι οι εξοικονομήσεις που επέρχονται από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ή αναδιατάξεις περιττών ή παράλληλων ή απαρχαιωμένων διοικητικών μονάδων και λειτουργιών μπορούν να αποδειχθούν σημαντικότατες.

«Πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουμε τους σχετικούς στόχους ανά υπουργείο – με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών- προκειμένου να μιλήσουμε με όρους ακρίβειας και αξιοπιστίας για το συνολικό δημοσιονομικό όφελος της διοικητικής μεταρρύθμισης» αναφέρει ο ίδιος.