Συγκεκριμένες προτάσεις θα φέρει στη Βουλή το ΚΚΕ για τα επείγοντα και οξυμένα οικονομικά προβλήματα των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων, δήλωσε η γγ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με τα διοικητικά συμβούλια του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι τυφλοί και γενικότερα οι ανάπηροι έχουν υποστεί όλες τις περικοπές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα της κατάστασής τους.

«Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να ισχύει οι προσλήψεις 1 προς 10 όταν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των τυφλών ανθρώπων, που μπορούν κάλλιστα να δουλέψουν αλλά δεν μπορούν να κυνηγάνε και την οποιαδήποτε δουλειά» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Ηλίας Μαργιόλης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών θα έχουν την καλύτερη δυνατή στήριξη, «μέσα και έξω από την Βουλή, από το ΚΚΕ».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η συνάντηση με την κ. Παπαρήγα διεξήχθη σε ένα «πάρα πολύ ανθρώπινο κλίμα» και να προσθέσει ότι οι θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκείνες του ΚΚΕ είναι «πάρα πολύ κοντά».