«Αυτή τη στιγμή είναι ώριμο το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής και πιστεύουμε και η αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση είναι κάτι που έχουμε τα στατιστικά στοιχεία ν’ αποδείξουμε ότι πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί φέρνει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας το στίγμα για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «flash», είπε πως «πρέπει να μετασχηματιστεί ο δημόσιος τομέας και αυτό είναι κάτι που πέραν των προβλέψεων που υπάρχουνε στη δανειακή σύμβαση, ήτανε κάτι που το είχε ανάγκη η ελληνική οικονομία». Ανέφερε, όμως, ότι δε σημαίνει ότι θα μπουν οπωσδήποτε λουκέτα και φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΛΑΡΚΟ είπε «αν δεν αποκρατικοποιηθεί, αν δεν υπάρξει στρατηγικός επενδυτής, τότε θα κλείσει».

Σημείωσε, σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς εταίρους «η πορεία των τριών αφορά τους στόχους με ορίζοντα τετραετίας. Δεν θα τεθούν όλα τα θέματα αυτά, που περιέχονται στη συμφωνία των τριών. Δεν θα τεθούν απευθείας στην διαβούλευση με τους εταίρους μας, θα τίθενται κατά σειρά ωριμότητας, όταν είναι ώριμο το καθένα και θα είναι ευκολότερη η επίτευξη των στόχων μας». Αναφερόμενος στην επιστολή Σαμαρά στους Ευρωπαίους ηγέτες, ανέφερε «ήταν σαφής και έλεγε ότι ναι θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους, διότι ναι θέλουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θέλουμε μια πιο ανταγωνιστική ελληνική οικονομία. Αυτά είναι δικοί μας στόχοι, θα έπρεπε να είναι δικοί μας στόχοι και πέραν συμφωνιών και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς λέει κιόλας ότι είναι ιδιοκτησία της Ελλάδας το πρόγραμμα αυτό. Ιδιοκτησία σημαίνει ότι την ευθύνη της συνταγής την έχει η Ελλάδα. Εάν δείξουμε ότι πετυχαίνουμε τους στόχους μας με άλλη συνταγή, τότε είναι δικαίωμά μας και μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας, αλλά, σημειωτέον, θα πρέπει να δείξουμε την καλή μας πίστη, θα πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε ν’ αλλάξουμε».