Μια ημέρα μετά τη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ και λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. το Παρίσι διαβεβαιώνει ότι τα «τα πράγματα πάνε καλά ανάμεσα στους Γάλλους και τους Γερμανούς, ακόμα και αν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση».

«Τα πράγματα πάνε καλά ανάμεσα στους Γάλλους και τους Γερμανούς, προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν στέρεο συμβιβασμό, ο οποίος δεν μπορεί να στηριχτεί σε αμφιβολίες.

Υπάρχουν σημεία σύγκλισης, έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο, υπάρχουν ακόμα θέματα προς συζήτηση, τα έθιξαν χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στους 2», δήλωσε σήμερα στο iTele ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν χθες στο Παρίσι, για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες και εξέφρασαν την βούλησή τους να «εμβαθύνουν μια οικονομική και νομισματική ένωση, που αύριο θα είναι πολιτική».

«Με δεδομένη τη σοβαρότητα της κρίσης, η σύνοδος αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ελπίζουμε πως από τη σύνοδο αυτή να υπάρξουν αποφάσεις που θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να προχωρήσει στο δρόμο της αλληλεγγύης και της αποτελεσματικότητας των δημοσιονομικών της οργάνων», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός.

«Εμείς οι Γάλλοι, είμαστε υπέρ, όπως και οι φίλοι μας Γερμανοί, μιας μεγαλύτερης πολιτικής ολοκλήρωσης, αλλά πρέπει αυτή να βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη, την τραπεζική ρύθμιση και την ρύθμιση των αγορών», επισήμανε ο Καζνέβ.