Ανοικτή γραμμή με Βρυξέλλες θα έχει σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τις αποφάσεις της Συνοδού Κορυφής.

Τόσο ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες θα μεταδίδουν το κλίμα των διαπραγματεύσεων στον κ. Στουρνάρα.

Αν και το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να τεθεί ακροθιγώς στη Σύνοδο το σύνολο των συζητήσεων για δημοσιονομική και τραπεζική ενοποίηση και ειδικά το θέμα των ευρωομολόγων μας αφορούν άμεσα.

Μάλιστα, στο σκέλος που αφορά στη στήριξη της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη με 120 δισ. ευρώ και την έκδοση ομολόγων έργου για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων ο κ. Στουρνάρας από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση Πικραμμένου έχει συμβάλει με συγκεκριμένο τρόπο καταρτίζοντας ειδικές προτάσεις χρηματοδότησης έργων υποδομών.

Παραλλήλως, ο κ. Στουρνάρας θα εξακολουθήσει σήμερα να ενημερώνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει. Χθες είχε εκτός του υπουργείου Οικονομικών συναντήσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Ηλία Πλασκοβίτη.