«Το πρόβλημα της κοινωνικής και πολιτικής ασφάλειας  είναι για τον πολίτη μείζονος σημασίας, θέλουμε έναν λαό ενωμένο με κοινωνική συνεκτικότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την επίσκεψή του στην ΓΑΔΑ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στήριξης στο έργο της αστυνομίας.

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με τον Αττικάρχη, Ιωάννη Λιούκα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι, η κρίση δεν θα λυθεί με αστυνομικά μέτρα, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά, για να προσθέσει πως γι’ αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για να μη δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα είναι θύμα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας ωστόσο ότι γίνονται μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με σεβασμό στην ασφάλεια του πολίτη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τον κ. Λιούκα, αναφέρθηκε στην χθεσινή δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ρέντη, χαρακτηρίζοντάς το προκλητικό, επιπλέον είπε ότι πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε αυτό και ότι έχει μεγάλη σημασία να αποτρέπουμε τις ανθρωποκτονίες πριν τις εξιχνιάσουμε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανάφερε ότι χωρίς το αίτημα της ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει τίποτα και ότι χρειάζεται πάντα περισσότερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διάχυτης εγκληματικότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις οικονομικές μειώσεις, οι εργαζόμενοι στην αστυνομία συνεχίζουν να υπηρετούν το έργο τους αποτελεσματικά, ενώ πρόσθεσε πως η διαχείριση εκ μέρους της αστυνομίας των διαδηλώσεων που έγιναν για τα οικονομικά μέτρα έχει προκαλέσει, θετικά, το ενδιαφέρον συναδέλφων του διεθνώς. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, που όπως είπε, είναι «παιδί» του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.