Παυλόπουλος: Εταίροι μας δεν εκπληρώνουν το χρέος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Εσθονίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:47
17/05/2018
Παυλόπουλος: Εταίροι μας δεν εκπληρώνουν το χρέος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες
7
loading

«Το παράδειγμα της Ελλάδας και της Εσθονίας πρέπει να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους τους Εταίρους μας, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν το χρέος Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες. Τους καθιστούμε σαφές ότι το χρέος αυτό συνιστά, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, και νομική υποχρέωση, η μη εκπλήρωση της οποίας συνεπάγεται κυρώσεις» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του, στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν της Προέδρου της Εσθονίας κ. Κέρστι Κάλγιουλάιτ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επανέλαβε, επίσης, ότι Ελλάδα και Εσθονία έχουν εκπληρώσει, και μάλιστα στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις τους ως προς την αντιμετώπιση ενός ζητήματος, στη βάση του οποίου κρίνεται ο Ανθρωπισμός, ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα υπογράμμισε «όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος αυτού του χρέους, και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεράστιες επιπτώσεις για τον Ελληνικό Λαό».

Ως προς τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι οι δυο χώρες τάσσονται υπέρ της συμμετοχής κρατών ιδίως από την περιοχή της Βαλκανικής, αλλά διευκρίνισε ότι καθιστούμε σαφές πως η διεύρυνση αυτή και η συνακόλουθη ένταξη των υποψήφιων κρατών προϋποθέτει τον εκ μέρους τους πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, μέρος του οποίου είναι και ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του.

«Το αναφέρω αυτό ιδίως για την περίπτωση της φίλης και γείτονος Τουρκίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον ν' ακολουθήσει Ευρωπαϊκή πορεία. Όμως, είναι αυτονόητο ότι η ευόδωση μιας τέτοιας προοπτικής προϋποθέτει, από την πλευρά της, τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου -και, άρα, του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου- ιδίως αφενός ως προς την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού και, αφετέρου, ως προς τα σύνορά της με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και ως προς τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί ν' ανεχθεί παρεκκλίσεις ως προς τον εκ μέρους της Τουρκίας σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν, αν συνέβαινε το αντίθετο, θα εδημιουργείτο ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο, το οποίο θα μπορούσαν να επικαλεσθούν εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και άλλες τρίτες χώρες».

Τέλος, επισήμανε ότι Έλληνες και Εσθονοί, ως συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι έχουμε χρέος, να εργασθούμε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και έκανε λόγο για ένα ρεαλιστικό όραμα, μια Ευρωπαϊκή Ένωση ομοσπονδιακού τύπου, η οποία στηρίζεται στις αρχές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Μόνο υπό την προϋπόθεση αυτή, όπως τόνισα και κατά τις κοινές μας δηλώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει, ιδίως στους ταραγμένους σημερινούς καιρούς -απτό παράδειγμα η εκρηκτική κατάσταση και η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή- να διαδραματίσει έναν ρόλο που δεν αφορά μόνο τους Λαούς της. Και τούτο διότι, με βάση την Ιστορία της και τον τελικό προορισμό της, έχει όλα τα εχέγγυα αλλά και το χρέος να υπερασπισθεί, σε πλανητικό επίπεδο, θεμελιώδεις αρχές και αξίες για το μέλλον της Ανθρωπότητας, όπως είναι, πρωτίστως, οι αρχές και οι αξίες της Ειρήνης, του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, κατ' εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar κπ

  ΠΡΟΚΟΠΗ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ κυρα ΤΑΣΙΑ
  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ........
  ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ
  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΚΙΟΣ......

  1. avatar φιλελληνας

   ΤΕΛΕΙΟΣ ....ΕΥΣΤΟΧΟΣ ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...κπ !!!!!!!!!!!

 2. avatar ΠΑΠΑΚΗΣ

  ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΠΑΚΗ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΠΡΕΦΑ;

 3. avatar Prosfigas?

  Πρόσφυγες ειναι μονο οι Σύριοι , οι υπόλοιποι ειναι / λαθρομετανάστες / που τους εμπορεύονται οι κυβερνώντες ???? Για να οικονομήσουν .

  1. avatar ΟλοιΕιναιΠΑΡΑΝΟΜΟΙΕδω

   Και Συριοι ειναι αντιφρονουντες που πηραν τα οπλα και συνεργαστηκαν
   με τζιχαντιστες και εκαναν ΤΡΟΜΕΡΑ εγκληαμτα κατα των ιδιων αδελφων
   τους στην Συρια..εξαλλου αν ηρθαν μεσω Τουρκιας ηρθαν παρανομα και αυτοι!
   Και που βρηκαν χρηματα εν καιρω ειρηνης εγω δε μπορω να παω στην διπλα
   πολη ..το Ιδρυμα Σορος τους εχωσε χρηματα να ερχονται εδω...
   Λιποτακτες και εγκληματιες πολεμου και συγγενεις φιλοτζιχαντιστων
   εγκληματιων ειναι οσοι Συριο ερχονται ως προσφυγες..
   ΚΑτι σα τους κομμουνιστοσυμμοριτες του εμφυλιο..
   δε ειναι να τους λυπασαι μην τρως το παραμυθακι του Σορος..
   Για ρωτα το ΤΡΑΜΠ γιατι δε θελει ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...
   γιατι ειναι μουρλοι τζιχαντιστες οι περισσοτεροι ...

  2. avatar τριαλαρο

   σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, και οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί, επίσης καποιοι Αφρικανοί, νομίζω Σομαλοί αλλά δεν παίρνω και όρκο, έχουν δικαιώμα σε άσυλο λόγω εμπόλεμης κατάστασης. Πακιστανοί/μπαγκλαντες/ ιρανοι/άσχετοι άραβες που χώνονται ανάμεσα τους με διαβατήρια από χώρες που δικαιούνται άσυλο δεν είναι και τοοοοοοοοοοσο δύσκολο να τους βρεις. Εκτός του ότι κάνουν μπαμ, βάλτους να μαγειρέψουν θα στα φτιάξουν όλα με κάρυ, και δε μιλάνε λέξη αραβικά επίσης. Πες μου τώρα γιατί δεν παίρνουν δρόμο όλοι αυτοί.

 4. avatar Social Distortion

  Εμείς κανουμε την μ@@, οι εταίροι δεν κάνουν το χρέος τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει