Να σταματήσει άμεσα τους πλειστηριασμούς καλεί εκ νέου την κυβέρνηση ο γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας ταυτόχρονα «βαθύ κούρεμα των χρεών» και «πολύ γενναίες ρυθμίσεις στο πλαίσιο μιας διευρυμένης “σεισάχθειας” των ιδιωτικών χρεών».

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης συνδέει το ζήτημα με τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι «τις ώρες που απειλείται η ειρήνη και κλιμακώνονται οι απειλές κατά της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, αποτελεί βάναυση πρόκληση στην κοινωνία και την προάσπιση της πατρίδας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά ανάλγητα τους παράνομους και σκοτεινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γραμματέας της ΛΑΕ δηλώνει ότι οι εκατοντάδες πλειστηριασμοί που προγραμματίζονται για μεθαύριο Τετάρτη (18/4) αποτελούν «βάρβαρη κλιμάκωση από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση όλου του βρώμικου μνημονιακού μπλοκ» προσθέτοντας ότι «συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας και πισώπλατο κοινωνικό χτύπημα στην ασφάλεια και την άμυνα της πατρίδας μας».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «αδιανόητο» την ώρα που «καλείται σε συσπείρωση ο ελληνικός λαός, με το άλλο χέρι η ανάλγητη εξουσία, σε συνεργασία με την τρόικα και τις τράπεζες, να αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες του». Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει δε, ότι «τα εθνικά μας συμφέροντα και η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας» επιβάλλουν το σταμάτημα των πλειστηριασμών και καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά «κάθε άλλη εμμονή συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας, εθνικής προδοσίας και εθνικής υπονόμευσης».