«Θα κάνω ό,τι μπορώ» για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, προσθέτοντας ότι «η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική».

Σύμφωνα με το CNBC, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πρόθυμος να διαπραγματευθεί με την τρόικα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Διαφωνώ πλήρως με αυτό το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Μνημονίου», προσθέτοντας ότι «περαιτέρω λιτότητα θα μας καταστήσει μία τριτοκοσμική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και στο Associated Press, όπου είπε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε πλήγμα για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιμονή σε πολιτικές λιτότητας θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσιπρας υπογράμμισε ότι η διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας θα έθετε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας, σημειώνοντας ακόμη ότι τα μέτρα που απαιτούνται από τους διεθνείς πιστωτές είναι πολύ σκληρά και πρέπει να τροποποιηθούν.