Στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κύπριος υπουργός έρχεται τη Δευτέρα στην ελληνική πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων. Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Κοτζιάς θα παρακαθίσουν στη συνέχεια σε γεύμα εργασίας, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής σε κλειστή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη, στο κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τρίτη, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, την Τρίτη ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής μαζί με τον κ. Κοτζιά σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στη συνεδρία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.