Με αρκετά κενά παρουσίασε χθες τα ψηφοδέλτιά του το ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρες περιοχές όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, ο Βόλος, η Φθιώτιδα, η Ξάνθη, Ροδόπη, η Κεφαλονιά, η Αργολίδα, η Αρκαδία και η Χίος δεν ανακοινώθηκαν, ενώ  υπάρχουν και πολλά κενά στις περιφέρειες όπου υπήρξαν ανακοινώσεις αλλά και περιφέρειες όπου ανακοινώθηκαν μόνο οι νυν βουλευτές ως υποψήφιοι όπως τα Χανιά.

Τα κενά αυτά αναμένεται να συμπληρώνονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες, μέχρι τη νομική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 412 υποψηφίων χθες το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε 285, δηλαδή ποσοστό 68%. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η ανανέωση στις λίστες θα υπερβαίνει το 60%, θα υπάρξει ισχυρή συμμετοχή υποψηφίων κάτω των 40 ετών και θα επιχειρηθεί η συμμετοχή των γυναικών να υπερβεί το 30% που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος στην περιφέρειά του Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και στο νομό Ηρακλείου, καθώς οι απώλειες που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ στα παραδοσιακά «κάστρα» έχουν ανησυχήσει την Ιπποκράτους. Μετά από συνάντηση που δεν πήρε δημοσιότητα ανάμεσα στον νυν και τον πρώην πρόεδρο, ο Γ. Παπανδρέου πείστηκε τελικά να κατέβει υποψήφιος στην Αχαϊα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμφανίσεις του γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Ιπποκράτους να περιοριστούν στο ελάχιστο. Αντιστοίχως, ο Γ. Ραγκούσης θα είναι τελικά στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής. Στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας επιστρέφουν Μιλένα Αποστολάκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας επιστρέφει ο Χρ. Βερελής. Ο Π. Γερουλάνος, εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας «εγκατέλειψε» την Αρκαδία για τη Β΄ Αθηνών όπως και η Ρ. Ζήση που άφησε τη Μαγνησία επίσης για τη Β΄ Αθηνών.

Την επόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προεκλογική επίσκεψη στην περιφέρεια, ενώ χθες προκάλεσαν αίσθηση οι αιχμές εναντίον του συστήματος Παπανδρέου, που γίνεται πλέον σαφές ότι επιχειρεί να πάρει αποστάσεις.

Δεν είναι μόνο η μετάθεση του κ. Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο της Αχαίας κατόπιν επιμονής του κ. Βενιζέλου, δεδομένου ότι εκεί δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πολιτευθούν με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη. Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα ελέγξει διεθνής εταιρεία, συσχετίζοντας το κλίμα απαξίωσης των κομμάτων με την κρατική χρηματοδότηση και κυρίως τη διαχείριση της κρατικής επιδότησης από τους κομματικούς οργανισμούς, εν προκειμένω από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας δε στον Γ. Ραγκούση, τον οποίο λόγω των πιέσεων που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη δεν κράτησε εκτός ψηφοδελτίων, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που πέρασε πρόφατα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση σε αυτή τη φάση της κρίσης θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους. Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ δε θα έχει αυτή τη φορά πλαστικές σημαίες και γιγαντοαφίσες λέγοντας ότι «οι πλαστικές και ψευδεπίγραφες εκλογές τελείωσαν».