«Ο κ. Μιχελάκης εμμένει σε μονότονες ανακοινώσεις. Την ίδια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι στο στόχο για την αυτοδυναμία της ΝΔ δεν πιστεύουν ούτε καν οι ψηφοφόροι της, την ίδια στιγμή όπου οι πολίτες απεγκλωβίζονται από την ψήφο διαμαρτυρίας και περιμένουν τις προτάσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων για μια νέα πορεία του τόπου, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς επιμένουν σε πολιτικές που έρχονται από το χθες και πάνε τον τόπο ακόμη πιο πολύ πίσω στο παρελθόν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ, στη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Βουλή.

Όπως είπε, «στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης λέει ότι ούτως ή άλλως προβλέπεται επέκταση του προγράμματος το 2015 σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία αίσθηση του προγράμματος στήριξης, της διάρκειας και των χρηματοδοτικών του εργαλείων. Ούτε των μετώπων της διαπραγμάτευσης που έγινε με πολύ κόπο και με τη ΝΔ να είναι «μέσα-έξω» σε σχέση με την Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε πέντε συγκεκριμένα σημεία, που μπορούν να κάνουν πολύ πιο φιλικό και αναπτυξιακό το περιβάλλον του Ιουνίου για τον ελληνικό λαό και ιδίως για τον πιο αδύναμο πολίτη.

Κάθε μέρα θα είναι για μας και μια ακόμη ευκαιρία προκείμενου να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, να έρθουμε πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η νίκη στις εκλογές, για την αυτοδύναμη Ελλάδα».