Την καθιέρωση μόνιμων γενικών γραμματέων στα υπουργεία, οι οποίοι δεν θα αλλάζουν με κάθε κυβέρνηση και θα διασφαλίζουν τη συνέχεια, πρότεινε η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για το έργο και τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Εσωτερικών.

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης το οποίο θα είναι σταθερό και δεν θα εξαρτάται από το ποιο κόμμα κερδίζει τις εκλογές.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση του «Καλλικράτη», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «θα μπορέσουμε μέσα από την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας να απλοποιήσουμε διαδικασίες, να αναδιοργανώσουμε υπηρεσίες, αλλά και να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό».

Σημείωσε δε ότι «τελικός στόχος μας είναι να μπορέσουν οι ίδιοι οι δήμοι, από το κέντρο ως την περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες που τους δίνει ο “Καλλικράτης”, να αναλάβουν ουσιαστική δράση και να προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Τέλος, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πρότασή της για τα Πολυκέντρα Εξυπηρέτησης, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και να λειτουργήσουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο ο πολίτης θα μπορεί μέσα από ένα σημείο να έρθει σε επαφή με όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης και να εξυπηρετηθεί άμεσα.