«Σήμερα επανιδρύθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για την αναγέννηση της παράταξης, αλλά και για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ’έξω κανέναν», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της εσωκομματικής διαδικασίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας.

Σήμερα, πρόσθεσε, είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι συστηματικά καλλιέργησαν και επεσήμανε ότι με τη σημερινή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε μία μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας.

«Έχω πλήρη συνείδηση των λαθών, των καθυστερήσεων και των παραλείψεων, είναι διαχρονικά μεγάλη η ευθύνη μας για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν ή για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί. Ξέρω πόση είναι η πίκρα, ξέρω ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, ξέρω τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνοντας εκ νέου αυτοκριτική.

Η χώρα, συνέχισε, μπήκε σε μία δοκιμασία, αλλά τώρα υπάρχει και πάλι ελπίδα επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται, όμως, δουλειά, σχέδιο, ενότητα, να σπάσουμε αγκυλώσεις.

«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.