Στην Ταξική ουσία της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

«Δίνετε εξετάσεις στο σύστημα, ότι μπορείτε εσείς να περνάτε καλύτερα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική και δίνετε εξετάσεις χτυπώντας το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει την ταξική ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε, ότι και αυτό το νομοσχέδιο είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, μέρος της ενιαίας στρατηγικής της πολιτικής των μνημονίων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και μπαίνουμε σε κανονικότητα, αν και θα διατηρηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και η ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

«Επιτίθεστε στο ΚΚΕ γιατί αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική και στρατηγική σας» είπε ο Θανάσης Παφίλης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ψευδεπίγραφο διαχωρισμό ανάμεσα σε μεσαία και φτωχά στρώματα, χωρίς μάλιστα να θίγει καν τα συμφέροντα βιομηχάνων, τραπεζιτών και εφοπλιστών, στους οποίους δίνει περισσότερα και αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

«Υποχωρείτε σε όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την αύξηση των κερδών τους» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε ότι το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας που έχει αρχίσει εδώ και καιρό, σήμερα έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.

«Πλέον υιοθετείτε, βήμα το βήμα, την επιχειρηματολογία του ΣΕΒ και όλων όσων εχθρεύονται την εργατική τάξη, χτυπάτε την καρδιά του δικαιώματος της απεργίας που είναι τα εργοστάσια, που είναι οι επιχειρήσεις» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και επισήμανε: «Το 15% των εργαζομένων μπορεί να υπογράφει συμβάσεις επιχειρησιακές, που μειώνουν τους μισθούς κλπ, κλπ. Εσείς αυτό θα το καταργήσετε; Και κόπτεσθε για τη συμμετοχή των εργαζομένων; Και σήμερα φέρνετε αυτό που ονειρεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ο ΣΕΒ. Και βγαίνει και ο κ. Βρούτσης και μιλάει αναιδέστατα και αισχρά και μιλάει για παράσιτα και εργατοπατέρες. Να τους αναζητήσει στο χώρο του.

Στον χώρο της ΔΑΚΕ, στον χώρο των άλλων που τόσα χρόνια είναι επαγγελματίες και στηρίζουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική. Και έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι ενδιαφέρεται για τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων. Θα μείνετε στην ιστορία. Γελιέστε αν νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι θα υποταχθούν. Θα ακολουθήσουν και άλλοι, διότι η πραγματικότητα είναι βάρβαρη και θα γεννήσει μεγάλους αγώνες».

TAGS