Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγειλε πως προτεραιότητα είναι η κατάθεση την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για την δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να ψηφισθεί πριν τις 30 Μαρτίου.

Η ίδια εστίασε στην ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση της αγοράς με πρόσθετη ρευστότητα. Πάντως ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος παροχής δανείων ύψους 500 εκατ. ευρώ με εγγύηση πόρους του ΕΣΠΑ θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα των τραπεζών να προωθήσουν τα δάνεια στην αγορά. Προανήγγειλε δε πως σήμερα αναμένεται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ η έγκριση της δημιουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές επενδύσεις, η υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι έχει εντοπίσει ήδη τα προβλήματα και πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει επαφές με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και τη γερμανική κυβέρνηση.

Όσον αφορά το θέμα της διαφθοράς η υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «θα ξηλωθεί το πουλόβερ της διαφθοράς». Αναφερόμενη στην υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την αντικατάσταση του συνόλου του προσωπικού της Διεύθυνσης, δηλαδή περίπου 100 υπαλλήλων.

Πάντως, εγείρεται θέμα με τη σχετική απόφαση όχι μόνο διότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αλλά και για τον λόγο ότι το συγκεκριμένο προσωπικό έχει ειδικές γνώσεις πάνω στον αναπτυξιακό νόμο και στη νομοθεσία που διέπει την απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και η συνολική τους αντικατάσταση θα αφήσει «κενό» στην εφαρμογή της πολιτικής.