Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τις προσυνεδριακές διεργασίες που ξεκίνησαν για τον νέο φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ανέφερε ότι οι 220.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες έστειλαν μήνυμα να δημιουργηθεί ένα νέο, ενιαίο πολυτασικό κόμμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές για τη στάση κυρίως του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν φαινόμενα που προβληματίζουν πάρα πολύ κόσμο. «Υπάρχει αυτή η τάση των κομμάτων που δημιούργησαν αυτήν την πρωτοβουλία, να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι ως κόμματα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το εκλογικό αποτέλεσμα» σημείωσε.

Μολονότι παραδέχθηκε ότι ήταν κάτι αναμενόμενο, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι υπάρχει η νομιμοποίηση ενός εκλογικού αποτελέσματος προσέλευσης 220.000 ανθρώπων που ουδείς επιτρέπεται να αγνοεί. «Το αποτέλεσμα έστειλε ένα μήνυμα και αυτό το μήνυμα θα πάμε να εφαρμόσουμε: Θα προχωρήσουμε για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, ενιαίο πολυτασικό κόμμα» πρόσθεσε.

Για την απόφαση της κυβέρνησης να βγουν σε δημοπρασία οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε με την επιβολή της απλής αναλογικής, είτε με τη δημοπράτηση των συχνοτήτων. «Αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τις συχνότητες της ΕΡΤ» συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται: «Ο Αθήνα 9,84 έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα τους υποχρεώσουμε να υποχωρήσουν».

Όσον αφορά το ζήτημα της απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων που πραγματοποιούν συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι «πρόκειται για έναν πόλεμο με στόχο την απελευθέρωση του δημοσίου χώρου και την επιβολή της νομιμότητας, ο οποίος θα συνεχιστεί με συνέπεια με όλα τα μέσα, με όποιο κόστος, και για όσο χρειαστεί».

«Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά την ολέθρια απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να καταργήσει εν μία νυκτί τη δημοτική αστυνομία, η οποία απουσίασε από την πόλη σχεδόν δύο χρόνια» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι τελικά «επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μόνο 390 από τους 1.200 δημοτικούς αστυνομικούς και με αυτούς πρέπει να βάλουμε τάξη σε όλη την πόλη».