Σφοδρή αντεπίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη για το Σκοπιανό, ότι δεν γίνεται να μαθαίνουμε από τον Ζάεφ «ότι γίνεται διαπραγμάτευση», εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Μέσω της Μανταλένας Παπαδοπούλου τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει «να βρει κάποτε το θάρρος και την τόλμη, που δυστυχώς του λείπουν, και να πάρει μία ξεκάθαρη θέση» και να μην κρύβεται «πίσω από τις ύβρεις της κ. Μπακογιάννη ή τις άναρθρες κραυγές του συμπροέδρου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη».

«Από την ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη έχουμε συνηθίσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις. Αλλάζει κόμματα, ρόλους και απόψεις ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φορά του ανέμου. Μόνο που τώρα, ο άνεμος που… πνέει στο κόμμα που σήμερα τη στεγάζει, δεν έχει καμία δυναμική», αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

«Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, τον σημερινό μέντορα της κ. Σπυράκη, να βρει κάποτε το θάρρος και την τόλμη, που δυστυχώς του λείπουν, και να πάρει μία ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα σχετικά με τα Σκόπια, αντί να κρύβεται πίσω από τις ύβρεις της κ. Μπακογιάννη ή τις άναρθρες κραυγές του συμπροέδρου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ας κάνει επιτέλους ένα πολύ μικρό… τολμηρό βήμα»», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.