Την υποστήριξή της στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου με γραπτή της δήλωση, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Η υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι η χώρα και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται ηγεσία με γνώση , εμπειρία ικανότητα και αποδεδειγμένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο εθνικό χρέος και για αυτό τονίζει : «Με δεδομένη την προσφορά και την συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα καθώς και την τοποθέτηση του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στηρίζω την υποψηφιότητά του».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει ακόμη ότι «έχει συνεισφέρει, με το πρόσφατο κείμενο» που δημοσιοποίησε, στην ανάγκη βαθιάς μεταρρυθμιστικής πολιτικής και με πρόταση για την κρίση και το εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα που παράγει.

Η υπουργός Ανάπτυξης εκφράζει επίσης την ελπίδα για σύνθεση και κοινή δράση με στόχο την αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ και την εκ νέου πλειοψηφική έκφραση της δημοκρατικής παράταξης ανατρέποντας το σημερινό εκλογικό τοπίο. «Η μάχη έτσι μπορεί να κερδηθεί», καταλήγει.

Επίσης την υποστήριξη της στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε και η ομάδα στελεχών που αποτελούν τους Νέους Μεταρρυθμιστές.