Κινητικότητα στο Μαξίμου, αλλά και το εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλούν οι πληροφορίες περί επιστροφής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, πληροφορίες που από το περιβάλλον του υπουργού Ανάπτυξης, ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν μέχρι στιγμής.

Συνεργάτες του κ. Παπαδήμου δεν αρνούνται ότι έρχονται κάποιες αλλαγές στην κυβέρνηση μεταφέρουν ωστόσο ότι αυτές έχουν να κάνουν με την κάλυψη κενών θέσεων και όχι με τη διενέργεια ανασχηματισμού, με τη γνωστή πολιτική έννοια του όρου. Άλλωστε υπενθυμίζεται ότι για τους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς (όπως η κ. Ξενογιανακοπούλου και ο κ. Κουτσούκος) που παραιτήθηκαν από τα κυβερνητικά τους καθήκοντα, ο κ. Παπαδήμος είχε αποφασίσει να απορροφηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς οι αρμοδιότητές τους.

Οι τελικές αποφάσεις ίσως ληφθούν και ανακοινωθούν απόψε από το Μέγαρο Μαξίμου από όπου πρέπει να σημειωθεί ότι αφήνεται να εννοηθεί ότι ο πιθανός αντικαταστάτης του Χρυσοχοΐδη στο Ανάπτυξης θα είναι μη πολιτικό πρόσωπο, όπως επίμονα φέρεται να ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε από την πλευρά της ΝΔ τονίζεται ότι ένας μίνι ανασχηματισμός είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού, όμως η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει άλλα στελέχη της προκειμένου να πλαισιώσουν την κυβέρνηση και η απάντηση αυτή δίνονταν για τον όνομα του Κ. Χατζηδάκη ο οποίος φερόταν να αντικαθιστά τον Μ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης εφόσον εκείνος μετακινηθεί στο Πολιτικής Προστασίας. Παρότι από την πλευρά του υπουργού ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε και διαψεύδεται η είδηση, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης του σεναρίου, καθώς ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται ο πιο επιτυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης (Προστασίας του Πολίτη πλέον), δεδομένης και της επιτυχίας του στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Την ίδια στιγμή, στελέχη της λεωφόρου Συγγρού επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως «είναι συνταγματικό δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέξει τους υπουργούς του, η ΝΔ δεν θα δώσει όμως άλλα στελέχη στην κυβέρνηση». Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως «δεν υπάρχει καμία διαβούλευση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ για το θέμα αυτό» και υπενθυμίζουν πως «η κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει συγκεκριμένη αποστολή, την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI, και την υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».