Ανοιχτά διαφώνησε με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ο Χρήστος Παπουτσής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός που διεκδικεί την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον λαό να τον ψηφίσει για να γίνει πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς», ενώ απέρριψε την οποιαδήποτε σχετική συζήτηση ως «πολιτική ηττοπάθειας» που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αποδεχθώ ένα ΠΑΣΟΚ που μεταλλάσσεται σε ΚΟΔΗΣΟ».

Παράλληλα, εξηγώντας γιατί διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος, ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως συμμετέχει γιατί θέλει να εκφραστεί ελεύθερα στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο καταστατικό του κόμματος και στις διαδικασίες που αυτό προβλέπει για συμμετοχή των πολιτών.

Πάντως, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν τάσσεται υπέρ ή κατά του Μνημονίου, καθώς δήλωσε μεν πως «είναι δεσμευτικές οι αποφάσεις της Βουλής» αλλά ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται ψευτοδιλήμματα του τύπου «Μνημόνιο ή όχι μνημόνιο».

Ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε πως «θέλω ένα ΠΑΣΟΚ βασισμένο στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ανοιχτό στα κοινωνικά κινήματα, που σέβεται τις προσπάθειες του κόσμου της εργασίας».