Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν, την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος ενός αρνητικού κλίματος για τις δυνατότητες της Ελλάδας.

Ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη για αύριο συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την εκ μέρους του στήριξη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που μαζί με τις αλλαγές που προωθεί η χώρα μας στη δημόσια διοίκηση και για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων.

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των διαδικασιών για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα μας και την απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων, θέματα με τα οποία ασχολείται η Ομάδα Δράσης που συγκροτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.