Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν, την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος ενός αρνητικού κλίματος για τις δυνατότητες της Ελλάδας.

Ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη για αύριο συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την εκ μέρους του στήριξη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που μαζί με τις αλλαγές που προωθεί η χώρα μας στη δημόσια διοίκηση και για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων.

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των διαδικασιών για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα μας και την απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων, θέματα με τα οποία ασχολείται η Ομάδα Δράσης που συγκροτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.