Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Άμυνας στη ΝΔ για το θέμα της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, στην οποία υπήρχε αναφορά και στη Φώφη Γεννηματά.

«Η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι ντροπή για την χώρα, η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του Υπουργού Άμυνας.

Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του:

“Κύριε Πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως Αναπληρώτρια Υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.

Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα”», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, το υπουργείο Άμυνας σημείωνε σε ανακοίνωσή του: «Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα. Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες».