Η εκτίμηση για βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΡΑΣΗ», Στέφανος Μάνος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «το 120% το λένε για να μην δηλώσουν ότι το 120% είναι μη βιώσιμο, οπότε θα πάρει μπάλα την Ιταλία. Είναι σαχλαμάρες. Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει κάτω από το 100%, να είναι στο 90% περίπου, όσο μπορούμε πιο γρήγορα».

Δήλωσε πως δεν εμπιστεύεται τους κυβερνώντες και πρότεινε «να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία που “κάθονται”. Θα μπορούσαμε από το 120% να πάμε στο 90%, εκποιώντας μαζικά περιουσία, που “κάθεται” και δεν μας προσφέρει τίποτα και δεύτερον, να πάμε σε περιορισμό του αριθμού των αμειβόμενων από το δημόσιο».

Ο Στέφανος Μάνος πρότεινε να αποχωρούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε ότι «για να απαλυνθεί η μετάβαση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για 3 χρόνια αυτός που θα φύγει να λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο».