Τα «αγωνιώδη διλήμματα» με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της «International Herald Tribune».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πολιτικοί αρχηγοί αντιμετωπίζουν είτε με την επιβολή περισσότερων περικοπών σε ένα πληθυσμό που κοχλάζει και έχει ήδη βγει στους δρόμους ή η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών προς τους πιστωτές της.

Το άρθρο παραθέτει τη δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη ότι «δεν θα συμβάλλει στην έκρηξη μιας επανάστασης» αλλά και τη δήλωση του Α. Σαμαρά ότι «θα παλέψει ενάντια στα μέτρα που θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση από όση η χώρα μπορεί να αντέξει».

«Αν τα διαβήματα των ελλήνων πολιτικών είναι το ελληνικό δράμα που απλώς ανθεί πριν την αναπόφευκτη συνθηκολόγηση με τους πιστωτές ή αν είναι όντως πρόθυμοι να ωθήσουν την Ελλάδα σε μια στάση πληρωμών το Μάρτιο, δεν είναι σαφές» γράφει η εφημερίδα, η οποία, όμως, απευθύνει μια προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση: «λιγότερο περίπλοκα πολιτικά παιχνίδια ακροβασιών τελείωσαν με τραγικά λάθη υπολογισμών».