Για πολύμηνη καθυστέρηση από το υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα των 4.151 φυσικών προσώπων-μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου έκανε σήμερα λόγο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς.

«Αν και καθυστέρησε επί μήνες, η δημοσιοποίηση αυτή είναι αναμφίβολα θετική καθώς συμβάλλει στη διαφάνεια και στην απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών για το ποιοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες που επί χρόνια στέρησαν και συνεχίζουν να στερούν πολύτιμους πόρους από το Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο, εκφράζει, πιστεύω, την αναγκαία ισχυρή πολιτική βούληση και για την είσπραξη, το ταχύτερο, των αντίστοιχων οφειλών», δήλωσε ο κ. Κουσελάς.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επείγον και επιτακτικά αναγκαίο να κλείσει το «παράθυρο» που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2011 με την τροποποίηση του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα με τη ρύθμιση που επιτρέπει σε αρκετούς από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται, να αφήνονται στη συνέχεια ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αλλά και να θεσπιστεί η επίσπευση εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων μεγαλοφειλετών, για φόρους που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, με έκδοση και της απόφασης εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 μηνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.