Φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ η αποστροφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου σε πρόσφατη ομιλία του ότι «η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της ΝΔ, κάλεσε από το βήμα της βουλής, τον κύριο Προβόπουλο να δώσει εξηγήσεις.

«Είμαστε σε μία δύσκολη εποχή, χρειάζονται καθαρές κουβέντες και καθαρές, όπως και ειλικρινείς εξηγήσεις από τον οποιονδήποτε» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «όποιος έχει κάτι να πει να το πει. Δεν πρέπει να μιλάμε με υπονοούμενα και χρησμούς.

Καλούμε τον κύριο Προβόπουλο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αν θέλει και μέσω της βουλής, να εξηγήσει σε ποια περίοδο αναφέρεται, αν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις ηγεσίες των κόμματων και τι συγκεκριμένα είχε προτείνει ο ίδιος».

Ο κύριος Πρωτόπαππας, σε αυστηρό ύφος, σημείωσε ότι δεν είναι εποχή για χρησμούς και κάλεσε όποιον έχει κάτι να πει «να το βάλει τώρα στο τραπέζι». Νωρίτερα αναφορά στο θέμα έκανε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραίτης ο οποίος, σε ηπιότερους τόνους, δήλωσε ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει στον κύριο Προβόπουλο, ωστόσο επεσήμανε χαρακτηριστικά «ο λαός έχει και μνήμη κ κρίση.

Όλοι γνωρίζουν πως η χώρα έφτασε στο σημείο που είμαστε σήμερα πως κάποιοι την εγκατέλειψαν και την οδήγησαν στα βράχια». Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «ενοχλήθηκε από τις επισημάνσεις του κυρίου Προβόπουλου».