Την πεποίθησή του ότι η «λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα» και ότι «δεν πρέπει να συνεχιστεί αναφέρει σε άρθρο του στους Financial Times ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και υφυπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Μουρμούρας.

Στο άρθρο με τίτλο «Το τίμημα της λιτότητας για την υπερχρεωμένη Ελλάδα», ο κ. Μουρμούρα αναφέρει «δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη λιτότητα.

Αυτό το μάθαμε καλά πέρυσι και η ευρωζώνη θα πρέπει να το λάβει υπόψη».
Παράλληλα ο κ. Μουρμούρας τονίζει ότι «στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιβληθεί περαιτέρω φορολογία καθώς είναι μία χώρα που ήδη βουλιάζει σε βαθιά ύφεση.

Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο ελλειμμάτων. Η ύφεση είναι η σύγχρονη ελληνική δημοσιονομική τραγωδία».

Επίσης τονίζει ότι το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην ευρωζώνη για στις ελλειμματικές χώρες παρουσιάζει πολλές δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα τόσο σε Πορτογαλία και Ισπανία δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιμετώπιση του δομικού ελλείμματος είναι ο βασικός τρόπος προκειμένου να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων. Αναφέρεται στις συζητήσεις για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης που ξεκινούν σήμερα, με την άφιξη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και τονίζει ότι «αυτή τη φορά θα περιμένουμε ότι το νέο μνημόνιο θα ρίξει το βάρος του στο δομικό έλλειμμα».

Για να γίνει αυτό σημαίνει «σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες όπου θα συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο ζημιογόνων κρατικών μονάδων».