Η σωτηρία της Ελλάδας, με την ολοκλήρωση εντός των επόμενων μηνών της συμφωνίας που εξασφάλισε για τη χώρα μας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με την ΕΕ στις 26 Οκτωβρίου, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών του κόμματος, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

«Αφού ολοκληρωθεί η γενναιόδωρη αυτή συμφωνία και δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού με ορατά αποτελέσματα, τότε θα πάρουν σειρά και οι εσωκομματικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ», σημείωσε στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θέρμη, με αφορμή την δημοπράτηση κατασκευής δύο αντιπλημμυρικών έργων.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι «Η σωτηρία της πατρίδας μας και τα ορατά αποτελέσματα της συμφωνίας που έγινε στις 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, καθορίζουν και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «πρώτα η πατρίδα και οι πολίτες και μετά το ΠΑΣΟΚ».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό που στην προσπάθεια που γίνεται συμμετέχουν και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι, «ο λαός και η χώρα δεν πρέπει να χάσουν αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε».

Τελος, διευκρίνισε ότι αυτό το σκεπτικό αποτελεί και καθολική απόφαση του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι «τα αποτελέσματα της συμφωνίας θα είναι η καλύτερη βάση και προϋπόθεση για να συζητηθούν οι εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα».