Πρόταση τριών σημείων προς ψήφιση κατέθεσε ο κ. Π. Ευθυμίου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Να γίνει ουσιαστικός και δίκαιος απολογισμός, χωρίς ανθρωποφαγίες που μειώνουν τους πάντες στο ΠΑΣΟΚ. Πολιτικό πρόγραμμα που θα εγγυάται ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση ως ΠΑΣΟΚ με τα κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά μας. Εκλογή νέας ηγεσίας όσο το δυνατόν άμεση και κυρίως κατηγορηματικά προσδιορισμένη»

Επιπλέον δήλωσε ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου «δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική πρόταση που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ, του δίνει νόημα, του δίνει υπόσταση, του δίνει σχέση με την κοινωνία και με τον εαυτό του».

Ο κ. Ευθυμίου επισήμανε ότι αν δεν ληφθεί «απόφαση που να κάνει την τομή» από το Εθνικό Συμβούλιο, είναι «σαν να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ έναντι της ελληνικής κοινωνίας και της παράταξης.

«Εμείς αυτή τη στιγμή απευθυνόμαστε στην κοινωνία; Πώς θα μιλήσουμε στην κοινωνία αν της πούμε ότι στην πραγματικότητα δεν συνέβη τίποτα, ότι έχουμε την εντολή του λαού από το 2009 και πάμε στη νέα κρίση του ελληνικού λαού το 2012;», διερωτήθηκε και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να παραδεχθεί ότι έχει δημιουργηθεί ουσιώδες ρήγμα μεταξύ του κόμματος και του ελληνικού λαού.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο ουσιαστικός απολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ότι τα λάθη δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.