Θέμα διευθέτησης του χρόνου εργασίας ως εναλλακτικού μέτρου για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος επέμεινε σε παρέμβαση της κυβέρνησης αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Η κόκκινη γραμμή μας είναι «να πετύχουμε τη δανειακή σύμβαση», τόνισε ο κ. Καψής και πρόσθεσε ότι αναμένει να προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο ιδέες και αν υπάρξει συμφωνία θα είναι το «ευτυχέστερο». Μετά το διάλογο θα προτείνει «πακέτο μέτρων» η κυβέρνηση, όπως σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το πρόβλημα που βρίσκεται στο τραπέζι, είναι η μειωμένη παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της χώρας και όχι «ο κατώτατος μισθός ή το δώρο».

«Ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση με δεδομένο το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των εισοδημάτων», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρούμε τις δικές μας λύσεις και να λύσουμε το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας».

Σχετικά με τις συντάξεις, επεσήμανε ότι «θα γίνει κάθε προσπάθεια να μην υποστούν άλλα τραύματα» και σχολίασε ότι «θα χρειαστεί διαρθρωτικό μέτρο ενοποίησης ταμείων και προσαρμογές ανάλογα με πραγματικά δεδομένα ταμείων».