Αρνητικός στο ενδεχόμενο της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι «ένα τέτοιο σχήμα δε μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία και υπόβαθρο. Αν ήμασταν στο Λουξεμβούργο ή τη Γερμανία θα ήμουν υπέρ μίθας τέτοιας προοπτικής, η οποία προάγει τη δημοκρατία και την άσκηση και εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση».

Την ανάγκη να μη μετατρέπεται σε εξιλαστήριο θύμα του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η πολιτική που εφαρμόσαμε ήταν αναγκαστική αλλά αποτελούσε εκ των πραγμάτων πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Θα προτιμούσα να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση Παπαδήμου» επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.

Μιλώντας στο MEGA ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχείρησε να «μοιράσει ισομερώς» τις ευθύνες της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι «όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη με τον Παπανδρέου», ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, όσο και τη δική του στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Πάγκαλος υπεραμύνθηκε της άποψης ότι πρέπει να είναι υποψήφιοι και να κριθούν κανονικά από τον λαό.

«Δεν καταστρέψαμε τη χώρα. Υπήρχε έλλειμμα και χρέος, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Δε μπορούσαμε να φανταστούμε στην αρχή της κρίσης ότι δύο χρόνια μετά, θα είχε λάβει τέτοια έκταση, με αρνητικές εκτιμήσεις και υποβαθμίσεις γαλλικών κρατικών ομολόγων» ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, απαντώντας στις «φωνές μετάνοιας» του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τη μείωση των μισθών, την οποία απαιτεί η τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά αυτό δε μπορεί να αντιμετωπιστεί νομοθετικά. «Θα πρέπει να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές με συμφωνίες μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών» διευκρίνισε ο κ. Πάγκαλος.