Στην οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό έπειτα από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και στις ενέργειες που γίνονται αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm.

«Οι κινήσεις του υπουργείου ήταν αστραπιαίες, έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν. Το πλοίο μέσα σε πέντε μέρες έχει στεγανοποιηθεί… Αυτό είναι μαζούτ, έφυγε από το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν και το ατυχές της ατυχίας είναι ότι έγινε νύχτα. Δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα, αλλά είναι μαζούτ. Η καταπολέμηση δεν γίνεται με χημικά, εάν το κάναμε με χημικά θα είχαμε αλλάξει την εικόνα μέσα σε δύο μέρες, την κάνουμε με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον και αυτό είναι ελεγχόμενο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στη δήλωση του «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος» ανέφερε ότι: «Εγώ είπα ότι έχουμε καλέσει το ΕΛΚΕΘΕ, το αρμόδιο ινστιτούτο ελέγχων. Εμείς είπαμε σε ένα μήνα θα έχουμε το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει. Αλλά, ας περιμένουμε να γίνουν οι μετρήσεις, χωρίς μετρήσεις δεν μπορεί να πει κανείς εάν μπορεί ή δεν μπορεί να κολυμπήσεις κανείς… Επειδή εδώ τραγικοποιούν τα πράγματα, εγώ δεν πιστεύω ότι η θάλασσα έχει υποστεί τόσο μεγάλη καταστροφή όσο εμφανίζουν».

Αναφερόμενος στο θέμα της παραίτησης του ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι: «Εγώ ξέρω τον ρόλο μου, δεν έχω κανένα συμβόλαιο με την καρέκλα. Ο πρωθυπουργός κάθε μέρα μας κρίνει, είμαστε υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.